Міністри, депутати і телекіллери створили 8 партій

Вівторок, 11 січня 2005, 13:56
Міністерством юстиції України протягом 2004 року було зареєстровано 8 політичних партій.

На 1 січня 2005 року їх кількість в Україні склала 104 партії, повідомляє прес-служба Мін'юсту з посиланням на міністра Олександра Лавриновича.

Реєстрація новоутворених 2004 року партій відбувалася переважно у другій половині року.

Зокрема, у червні була зареєстрована Партія "Відродження", у липні Соціально-Християнська Партія, у серпні Всеукраїнська політична партія "Братство", у вересні Партія "Народна влада", у жовтні Партія державного нейтралітету України та Колгоспна Партія України, у грудні Партія "Народний вибір" та Партія Свободи.

Партія "Відродження" була створена зигиблим міністром транспорту Георгієм Кірпою, "Братство" - Дмитром Корчинським, "Народна влада" - екс-кандидатом в президенти, депутатом Володимиром Нечипоруком, Партія Свободи - екс-міністром оборони Марчуком, Партія державного нейтралітету України – нардепом Володимиром Зубановим.

До цього, за словами міністра, протягом майже року після перевірки 2003 року політичних партій на дотримання ними вимог Закону "Про політичні партії в Україні" та наступного скасування реєстрації 27 партій, в країні не було створено жодної партії.

Окрім того, було зареєстровано 5 всеукраїнських профспілок та 1 профспілкове об‘єднання, після чого, станом на 1 січня 2005 року, їх кількість в Україні склала 106.

Міністр відзначив, що більшість всеукраїнських профспілок та їх об‘єднань, зареєстрованих в країні протягом 13 років незалежності, закумульовані в порівняно обмеженій кількості сфер.

Переважно це транспортна галузь, паливно-енергетичний, агропромисловий комплекси та сфера підприємництва.

Зокрема, 8 професійних спілок об‘єднують працівників транспортної галузі, 8 – паливно-енергетичного комплексу, 7 – підприємців малого та середнього бізнесу, 5 – авіаційної галузі, 5 – водного господарства, 4 – машинобудування, 3 – агропромислового комплексу. В Україні також зареєстровано 12 об‘єднань професійних спілок – конгресів, ліг, федерацій тощо.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування