Проти міністерства Білоконя порушили справу

Вівторок, 11 січня 2005, 16:53
Антимонопольний комітет України порушив справи проти міністерства внутрішніх справ України, державного підприємства МВС "Ресурси", його дочірнього підприємства "Страховий альянс" і декількох страхових компаній.

Як повідомили агентству "Новини - Україна" у прес-службі АМКУ, підставою для порушення справ стали факти неправомірних дій при наданні страхових послуг.

Як виявив АМКУ, порушення МВС і зазначених компаній полягають у тому, що при оформленні документів в органах МВС громадян змушують купувати страхові поліси лише у компаній, з якими МВС уклало відповідні договори і які працюють у приміщеннях цього міністерства.

"Більше того, підкреслюють у Комітеті, ці привілейовані страхувальники поділили між собою асортименти страхових послуг".

Як відзначив голова АМКУ Олексій Костусєв, МВС обмежило конкуренцію на ринку обов'язкового страхування, на що комітет не міг не відреагувати.

"Порушенню справи передували рекомендації комітету про припинення неправомірних дій, які були виконані лише частково. Тепер ми порушили справу, проведемо розслідування й самі припинимо порушення. Комітет також не виключає застосування до порушників штрафних санкцій", - заявив глава Антимонопольного комітету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування