Чорновіл з Януковичем наплодять комітетів і створять собі власний Кабмін

Вівторок, 11 січня 2005, 18:55
У разі негативного рішення Верховного Суду України стосовно скарги Віктора Януковича щодо переголосування другого туру президентських виборів керівник його виборчого штабу Тарас Чорновіл займеться створенням громадських комітетів захисту прав людини.

За його словами, "технічні питання з цього приводу" (дій після рішення Верховного Суду) він обговорював з Януковичем "достатньо активно".

"Я наполягаю, що треба терміново створити громадські комітети захисту прав людини, щоб відстоювати права тих людей, яких можливо навіть за висловлення позиції під час виборів буде щемити нова влада, комітет захисту Конституції, щоб не зробили ревізію тих змін, і третій комітет – захисту економічної незалежності України", - розповів Чорновіл УНІАН.

"Він (Янукович) мене перебиває і каже: необхідно зараз продумати механізм створення четвертого комітету – захисту соціальних прав громадян, оскільки можна передбачати колосальне падіння соціальних стандартів внаслідок дій нової влади", - додав Чорновіл.

Депутат висловив переконання, що Янукович має стати виваженим, але жорстко опозиційним політиком до Віктора Ющенка.

Крім того, кажучи про своє особисте майбутнє, Чорновіл заявив про намір написати проект закону "Про опозицію".

У цьому проекті народний депутат вважає за необхідне передбачити створення державою передумов для нормального існування "тіньового" Кабінету міністрів з "колосальними" повноваженнями. Разом з тим, депутат не надав інших деталей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування