Свідком розмови Кірпи перед самогубством був сусід?

Вівторок, 11 січня 2005, 22:41
Свідком телефонної розмови, після якого Георгій Кірпа покінчив життя самогубством, був його сусід.

Про це пише Московське правозахисне інформагентство "Прима".

У матеріалі на своєму сайті воно повідомляє, що перед самогубством міністр послав дачного сторожа в магазин, щоб той купив курку.

"Сусід Кірпи зайшов до нього за сигаретою. У цей час міністр говорив з кимсь по телефону. Він був схвильований і сердитий. Розмова тривала довго, але сусід не прислухався до її змісту", - відзначає агентство.

"Після цього Кірпа взяв бойовий пістолет Макарова й пішов у сауну. "Там він застрелився. Труп виявив сторож після повернення з магазину", - стверджують слідчі", - пише агентство.

Воно також повідомляє, що перед цим Кірпа провів дружину в місто. "Повернувшись на дачу, він подзвонив спікеру українського парламенту Володимиру Литвину. За словами спікера, Кірпа був веселий і говорив про різні дрібниці".

Агентство вважає, що причиною самогубства Кірпи могла стати телефонна розмова.

"Але хто дзвонив міністрові? Відповідно до першої версії, це була людина з оточення нового президента Віктора Ющенка. Він вимагав, щоб Кірпа негайно пішов зі своєї посади. У протилежному випадку, народ довідається про його фінансові махінації. Але ця версія не дуже переконлива. Адже Кірпа давно знав, що у випадку приходу до влади Ющенко, він залишить свій пост".

"Друга версія зводиться до того, що міністр розтратив на особисті потреби кошти, призначені для будівництва моста через ріку Дніпро. Однак важко повірити в те, що життєрадісний Кірпа застрелився через украдені гроші".

"Ще дві версії виглядають більш правдоподібно. Наприклад, міністр знав подробиці, пов'язані із причетністю президента України Леонід Кучма і його клану до пограбування скарбниці. Можливо, міністр захотів піти з життя, щоб не розповідати слідству про злодіяння Кучми. Крім того, Георгій Кірпа незаконно фінансував виборчу кампанію прем'єр-міністра Віктора Януковича. Можливо, він відніс у могилу злочинні секрети адмінресурсу".

Агентство повідомляє, що Генпрокуратура "неохоче перевіряє п'яту версію - політичне вбивство".

"У середині 1990-х років було скоєно збройний замах на Кірпу. Невстановлені злочинці підірвали його автомобіль".

"Тоді він одержав дозвіл на придбання чотирьох імпортних гвинтівок і трьох пістолетів з гумовими кулями. Пізніше в нього з'явився пістолет Макарова. Цей арсенал Кірпа мав намір використати для самооборони у випадку повторного замаху на його життя".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...