Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вітають ЦВК, але ще не Ющенка

Середа, 12 січня 2005, 10:11
США вітають визнання Центральною виборчою комісією лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка переможцем виборів президента України.

Про це сказано в заяві прес-аташе Державного департаменту США Ричарда Баучера, текст якого мають Українські Новини.

"Ми вітаємо визнання Центральною виборчою комісією Віктора Ющенка переможцем переголосування 26 грудня", - сказав Баучер.

Водночас, США утримаються від привітань на адресу Ющенка, оскільки його опонент на виборах президента - лідер Партії регіонів Віктор Янукович може подати скаргу у Верховний Суд.

"Так що ми не плануємо вітати будь-якого переможця, доки всі легальні протести не будуть вирішені й (Центральна) виборча комісія не оприлюднить свої остаточні результати", - підкреслив Баучер.

Він зазначив, що більшість українських і міжнародних спостерігачів за переголосуванням другого туру виборів президента заявили, що систематичних порушень при переголосуванні не було, а ті, що були, не вплинули на результат виборів.

США, зі слів Баучера, впевнені, що Верховний Суд розгляне скарги Януковича швидко, справедливо й прозоро.

Прес-аташе відмовився висловлювати припущення про рішення Верховного Суду.

"І я впевнений, що Сполучені Штати всіма можливими способами продовжуватимуть підтримувати той... будь-який уряд, який прийшов до влади через вільне голосування українського народу", - підсумував прес-аташе Держдепа США.

Як відомо, 10 січня ЦВК на своєму засіданні визнала Ющенка переможцем виборів президента, однак 11 січня Верховний Суд на клопотання Януковича заборонив публікувати в газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" це рішення.

Штаб Януковича заявив, що оскаржить це рішення ЦВК у Верховному Суді 12 січня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...