У штабі Ющенка не вірять в моторність Януковича

Середа, 12 січня 2005, 13:20
У штабі Ющенка вважають, що штаб кандидата у президенти Віктора Януковича подасть скаргу у Верховний Суд на постанову про результати президентських виборів 17 січня - в останній день, коли минає визначений законом термін подання такої скарги.

"Ми прогнозуємо, що сама скарга буде подана в останній день, коли буде минати строк подачі скарги", - сказав у середу довірена особа Ющенка Микола Катеринчук.

За його словами, закон передбачає строк 5 днів на розгляд цієї скарги.

Він розцінив як "абсолютно правильні" дії судді Верховного Суду щодо клопотання Януковича про відстрочку публікацій рішення Центральної виборчої комісії про результати виборів президента й заборону ЦВК, а також редакціям газет "Урядовий кур'єр" та "Голос України" офіційно оприлюднювати результати виборів до винесення вердикту по скарзі кандидата.

На його думку, суд діяв "у правильній логіці", приймаючи таке рішення, оскільки раніше заборонив ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів до закінчення розгляду скарги на постанову ЦВК про оголошення обраним президентом України Віктора Януковича у зв'язку зі скаргою, поданою штабом Ющенка після голосування 21 листопада.

"Суд діяв у правильній логіці, суд не робив розмежування між Ющенком Януковичем", - сказав Катеринчук, додавши: "Для встановлення істини це необхідно".

Як повідомлялося, команда Януковича 11 січня направила у Верховний Суд клопотання про відстрочку публікації постанови ЦВК про результати виборів і мала намір подати таку скаргу 12 січня.

Однак у середу керівник виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл заявив, що скарга буде подана, швидше за все, у четвер, 13 січня.

Читайте також:

Чорновіл знайшов транзитний сервер. У Ющенка

ВЕРХОВНИЙ СУД ПРИЗУПИНИВ ОГОЛОШЕННЯ ЮЩЕНКА ПРЕЗИДЕНТОМ

ЯНУКОВИЧ ЗАТЯГУЄ ІНАВГУРАЦІЮ ЮЩЕНКА. Він хоче нових виборів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування