Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) хоче бути у більшості Ющенка?

Середа, 12 січня 2005, 14:12
Представник фракції і член політбюро партії СДПУ(о) Ігор Шурма заявив, що есдеки готові до переговорів щодо формування більшості на підтримку нового уряду.

Водночас він заявив, що поки що такої пропозиції від команди новобраного президента його фракції не надходило.

"Якщо одна із сторін не хоче тебе бачити учасником діалогу, то дуже важко на щось розраховувати. Якщо буде пропозиція, діалог буде вестися", - сказав Шурма в коментарі Інституту масової інформації.

Водночас досить ймовірним варіантом Шурма називає участь есдеків в опозиції, хоч і вказує на відсутність правової бази:

"Якщо пропозиції [про членство в більшості] не поступить, то об'єднані соціал-демократи повинні розглядати свою участь у форматі опозиції. Але знову-таки існують проблеми, бо закону про парламентську опозицію не існує. Повинна бути розроблена концепція, як функціонуватиме ця опозиція". – сказав Шурма.

В той же час лідер Української народної партії Юрій Костенко заявляє, що під час формування нової влади не буде дотриманий арифметичний принцип квот від різних політичних сил.

"Без сумніву, певні принципи не квотування, а розподілу посад повинні бути встановлені. Бо нерівнозначний вклад політичних сил у перемогу Ющенка. По-друге, ми не можемо за рахунок арифметичного підходу нехтувати принципи професійності влади. Тому я думаю, що це буде комбінований підхід", - сказав Костенко.

За його словами, наразі ні про які квоти мова не йде, а йде поки що переговорний процес щодо кандидатури прем'єр-міністра, що об'єднає "якомога ширше коло депутатів для того, аби це була стабільна парламентська більшість".

Остаточного рішення щодо кандидатури прем'єра, за словами Костенка, зараз ще не має.

"Прізвища їх відомі, і кожен з них проводить переговори із окремими депутатами, і з політичними силами. Так що цей процес відбувається, але поки що рано говорити, кого саме президент Ющенко внесе як кандидатуру на посаду прем'єр-міністра", - сказав він.

За його словами, лідери партій, які входили до коаліції "Сила народу" зараз формують список людей, які претендуватимуть на ключові посади в країні.

Координатором робочої групи є Зінченко, а входять туди лідери політичних сил, що входять до коаліції сила народу – БЮТ, ППУ, СПУ, та п'ять керівників партій, що входять до блоку "Наша Україна".

Також Костенко сказав, що він проти, аби в уряді працювали представники фракцій, які раніше входили до більшості, що підтримувала уряд Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування