Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко переслідуватиме Тимошенко

Середа, 12 січня 2005, 15:41
Віктор Ющенко діятиме щодо українських олігархів так само, як Володимир Путін стосовно російських.

Таке припущення публікує в статті "Програма Віктора Ющенка" газета The Washington Times, переклад якої подає Інопреса.

"Як би не зашкодило репутації Путіна в очах Заходу його переслідування російських олігархів, у Ющенка немає іншого вибору, окрім як почати те ж саме стосовно українського великого бізнесу", - пише газета.

"Ющенко стане президентом у країні, контрольованій олігархічним капіталізмом. Мало того, що надзвичайно багаті бізнесмени і їхні клани контролюють більшу частину української економіки, за правління Кучми вони ще й звикли мати безприкладний доступ до політичної влади", - підкреслює видання.

Тому, на думку The Washington Times, "нікого не має дивувати, якщо Ющенко найближчим часом обере декого з олігархів, щоб дати задній хід незаконним приватизаційним угодам періоду правління Кучми й показати приклад усім іншим олігархам".

В той же час, "найсерйознішим випробуванням стане для кампанії Ющенка, коли черга дійде до його основного союзника в "помаранчевій революції" - мільярдера Юлії Тимошенко", - продовжує газета.

Видання відзначає, що у Ющенка "є приблизно 14 місяців до наступних парламентських виборів, щоб довести "помаранчеву революцію" до завершення".

"Наступні 14 місяців визначать, була "помаранчева революція" перетасуванням олігархічної еліти чи фундаментальною зміною в державному устрої України", - мовиться в статті.

"Покладаючись тільки на нестабільну коаліцію політичних сил й успадкувавши слабку президентську владу, Ющенко повинен буде приступитися до серії серйозних економічних реформ, а також знайти спільну мову з південним сходом країни, який у переважній більшості голосував за його опонента, і знову налагодити зв'язок з Росією", - продовжує газета.

На думку видання, "успіх першого року Ющенка на посаді президента багато в чому залежатиме від того, наскільки успішно Ющенко й Путін перебудують російсько-українські відносини".

"Ющенкові потрібна єдина держава з динамічною економікою, яку більше не контролюють олігархи, щоб виконати обіцянки "помаранчевої революції". Росії потрібна стабільна Україна в якості надійного торговельного партнера. Для того щоб ці з усіх боків виграшні відносини стали реальністю, Ющенко й Путін мають допомогти один одному", - пише газета.

Для цього, на думку The Washington Times, "Ющенко має переконати Путіна, що для України важливі відносини з Росією, але що ці відносини повинні будуватися на прагматичній основі", а також що "вступ України в західні організації й структури має тільки допомагати російсько-українським відносинам, а не псувати їх".

З іншого боку, завдання Путіна в цій "угоді", вказує газета - "дати зрозуміти українським олігархам, що економічні відносини з Росією повинні надалі бути прозорими й вигідними як для України, так і для Росії". "Його ставлення до українських олігархів не повинно відрізнятися від його ставлення до російських олігархів", - закінчується стаття.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...