Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма погодився лишити державі нафтопереробні заводи

Середа, 12 січня 2005, 16:49
Президент Леонід Кучма підписав прийнятий парламентом закон "Про призупинення приватизації підприємств нафтопереробної промисловості України".

Документ набуває чинності з дня опублікування й поширює свою дію на правовий режим пакетів акцій, які на момент набрання законом чинності перебувають у держвласності. Всі інші нормативно-правові акти діють у частині, що не суперечить положенням цього закону, повідомляє в середу прес-служба адміністрації президента.

Як повідомлялося, 23 грудня 2004 року Верховна Рада повторно прийняла закон про припинення приватизації нафтопереробних підприємств, посиливши його нормою про заборону передачі держпакетів акцій цих підприємств у заставу.

Як підкреслила голова спеціальної парламентської контрольної комісії Валентина Семенюк, цей закон дозволить зберегти державі контроль над 43% акцій ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) і 25% акцій НПК "Галичина" (Дрогобицький НПЗ, Львівська обл.)

Голова Фонду держмайна України Михайло Чечетов запропонував парламенту підтримати пропозицію президента, котрий наклав вето на цей закон, перший раз ухвалений 5 листопада 2004 року, і скасувати рішення про ухвалення цього закону.

Раніше, 1 грудня президент ветував закон "Про особливості приватизації підприємств нафтопереробної промисловості України", прийнятий Верховною Радою 5 листопада.

Відповідно до прийнятого парламентом закону, припиняється приватизація пакетів акцій підприємств нафтопереробної галузі, що перебувають у держвласності, до прийняття Державної програми приватизації України на 2004-2006 роки.

Призупинення приватизації таких підприємств здійснюється, зокрема, шляхом внесення державою в статутні фонди господарчих товариств всіх форм власності держпакетів акцій підприємств нафтопереробної галузі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування