Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченка зняли з посади мера

Середа, 12 січня 2005, 18:42
12 січня депутати Сумської міськради проголосували за відставку мера Сум Володимира Омельченка.

На черговій сесії за це рішення проголосували дві третини депутатів - 50 з 75, повідомляє сумський інформаційний портал "Данкор online".

У рішенні сесії відставка мотивується "неналежним виконанням Володимиром Омельченком своїх службових обов'язків і незабезпеченням виконання вимог Конституції України в частині забезпечення прав і свобод громадян і виборчого законодавства".

Голосування проходило в таємному режимі, депутати голосували, вкидаючи бюлетені в урну. "Процес збору голосів був настільки важкий, що голосування затяглося майже на чотири години, в ході яких колишні прихильники мера по одному голосували за його відставку", - повідомляє "Данкор online".

Після затвердження результатів голосування, до сесійної зали було запрошено вже зміщеного мера Володимира Омельченка, котрий заявив, що дуже вдячний депутатам за оцінку роботи своєї й команди, повідомляє портал.

Екс-мер заявив, що "не звик жити в умовах легкого психозу", і не виключив, що, можливо, оспорюватиме ухвалене рішення в суді.

Також колишній мер поклав відповідальність за подальше життєзабезпечення міста на депутатську більшість, яка його зняла, після чого вийшов із залу.

Спроба відправити Омельченка у відставку в середу стала другою в цьому місяці. На попередньому пленарному засіданні для відставки мера не вистачило шести голосів.

Крім того, на 16 січня було призначено референдум з висловлення недовіри Омельченкові. Тепер необхідність у його проведенні відпала.

За повідомленням інформаційного порталу, у грудні Омельченко на прес-конференції заявляв, що готовий піти з займаної посади лише у відповідності з виписаною в законі процедурою.

" Якщо мерові висловлюється недовіра - це прописано в законі - одним з варіантів є порушення мером Конституції й законів України, доведене в судовому порядку. Якщо це буде в законному порядку зроблено, то я готовий піти", - наводить слова сумського мера джерело.

Як повідомляє "Данкор online", Володимира Омельченко – представник "донецької команди", колишній офіцер КДБ, до обрання навесні 2003 року мером Сум багато років був помічником нинішнього сумського губернатора Володимира Щербаня.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування