УНП не хоче, щоб у партії Ющенка керівників призначали

Середа, 12 січня 2005, 19:24
Принциповою позицією Української народної партії в питання створення партії на базі блоку Ющенка "Наша Україна" є об'єднання партій блоку та виборність керівних органів новоутвореної партії

Таку позицію УНП було підтверджено на засідання правління партії, де обговорювалося це питання, повідомляє прес-служба УНП.

УНП пропонує об’єднання в єдину партію "знизу – догори", тобто за наступним алгоритмом: проведення об’єднавчих конференцій політичних сил, що мають намір єднатися, починаючи з рівня районних організацій; обрання таємним голосуванням керівництва та делегатів на обласні конференції; на обласних конференціях – обрання таємним голосуванням керівництва та делегатів на з’їзд; і, нарешті, обрані в такий спосіб делегати визначаються на з’їзді з назвою та обирають таємним голосуванням голову партії.

"Саме таку схему виробила Українська народна партія у 2001 році під час переговорів з НРУ щодо об’єднання", - йдеться у прес-релізі.

"На моє глибоке переконання, якщо партія не здатна побудувати демократію у себе, то вона тим більше не здатна побудувати її на рівні держави. Тому на консультаціях Українська народна партія пропонує схему, на якій наполягала ще три роки тому. За такою схемою ми протягом місяця можемо вивести процес до об’єднавчого з’їзду", - наводить прес-служба слова лідера УНП Юрія Костенка.

У прес-релізі наводяться також 2 альтернативних варіанти створення нової партії.

Першим з них є створення "з чистого аркуша" - його пропонують депутати, що входять до групи "Разом" у фракції Ющенка.

При цьому алгоритм варіанту групи "Разом", за словами Костенка, є наступним: "Створюється оргкомітет, збирається 10 тисяч підписів на підтримку створення партії, на місцях формуються абсолютно нові низові структури, керівників яких не обирають, а призначають". Таку партію - з робочою назвою "Народна партія" ("Наша Україна") - мав би очолити прем’єр-міністр, вказується у прес-релізі.

Другим альтернативним варіантом є створення партії на базі об’єднання "За Україну! За Ющенка!".

"У цих двох варіантах незрозуміло, що робити з партіями, які мають багаторічну історію та розгалужені дієздатні партійні структури – зокрема, Українська народна партія та НРУ", - зазначає Костенко.

В прес-релізі також повідомляється, що для опрацювання деталей об’єднання партій було запропонувано створити робочу групу, до якої від УНП делеговано заступника голови УНП Антона Бутейка. "Однак ця група за два тижні жодного разу не збиралася", - повідомляє прес-служба.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News