Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холод незаконно дав мовлення на Україну каналу радника Януковича?

Середа, 12 січня 2005, 19:31
Телеканал НТН отримав ліцензію на мовлення на 75 ефірних частотах в Україні без відома Нацради з телебачення і радіомовлення.

Про це повідомляє "Телекритика".

Ліцензію отримала ТРО "Телестудія "Служба інформації", що з 1 листопада 2004 року виходить у київському ефірі як телеканал НТН повідомив в.о голови Нацради Віктор Понеділко.

За його словами, канал має ліцензію на 75 частот по Україні, хоча Нацрада дозволяла їй мовлення лише на Київ.

"Компанія має ліцензію. Парадокс у тому, що компанія має ліцензію на Київ, але в ній - ще 75 частот на мовлення в різних містах України. Ліцензію віддали без рішення Національної ради", - сказав Понеділко.

Улітку Нацрада відмовила каналу в наданні ліцензії на ці частоти, після цього канал звернувся до суду й отримав позитивне рішення на свою користь: суд зобов`язав Нацраду внести ці частоти в ліцензію телекомпанії.

Однак Нацрада рішення не виконала, хоча вже декілька виконавчих приписів.

Хоча бланк нової ліцензії телекомпанії НТН таки було видано.

Заступник голови Нацради Віталій Шевченко наполягав на тому, щоб подати апеляцію на рішення суду, вказуючи на те, що НТН проплачував прорахунок лише частини цих частот.

Очевидно, ліцензію підписав голова Нацради Борис Холод. Саме він прийняв рішення відкликати апеляцію Нацради на судове рішення, яким Нацраду було зобов’язано видати ліцензію каналу НТН, зазначає Понеділко.

У кінці 2003 року змінилися власники каналу "Телестудія "Служба інформації", ним стало ТОВ "Донецьксхідінвест". За неофіційною інформацією, канал активно розвивався за підтримки радника екс-прем’єр-міністра Януковича Едуарда Прутніка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування