Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інавгурація Ющенка відбудеться до 21 січня?

Четвер, 13 січня 2005, 09:41
Верховна Рада продовжила свою роботу на один тиждень до 21 січня, щоб можна було провести інавгурацію президента.

За відповідне рішення проголосувало у четвер 246 народних депутатів. Не голосували КПУ та СДПУ(о), "Регіони України" дали 2 голоси, Трудова Україна-НДП – 4.

Перед тим бютівець Олександр Турчинов пропонував продовжити роботу парламенту до 28 січня, щоб мати змогу провести інавгурацію президента.

У той же час лідер Компартії Петро Симоненко звинуватив Верховну Раду в тиску на Верховний суд, якому начебто таким чином визначається строк на розгляд скарги.

Водночас депутат НАПУ заявив, що Верховна Рада "не перетрудилася і може попрацювати ще тиждень".

Окрім цього, спікер Литвин, звертаючись до депутатів із проханням підтримати постанову, запропонував їм як компенсацію провести 16-18 лютого тиждень роботи в комітетах й округах замість пленарного, як передбачалося в календарному плані 7-ої сесії парламенту.

Як відомо, ЦВК оголосила результати виборів у понеділок 10 січня, згідно з якими на виборах переміг Віктор Ющенко. Однак сторона Віктора Януковича заблокувала оголошення результатів у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Скаргу команда Януковича поки до Верховного суду не подавала.

За законом, суд має 5 днів на розгляд скарги з дня її подання скаржником, який має це зробити не пізніше семиденного терміну з дня оголошення результатів виборів ЦВК.

Сесія Верховної Ради мала закритися 14 січня.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування