Україна може вступити до НАТО за два роки?

Четвер, 13 січня 2005, 10:06
НАТО зможе поглибити і розширити співробітництво з новим керівництвом України

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер у середу під час обговоренная політичного становища в Україні з послами держав-членів НАТО, повідомляє радіо "Свобода".

Персональний речник генсека НАТО пояснив, що з приходом до влади демократа Віктора Ющенка НАТО і Україна зможуть максимально активізувати втілення в життя тих проектів співробітництва, які вже існують.

Це програма з реформування Збройних сил України, втілення плану дій України щодо НАТО, технічного співробітництва та багато чого іншого.

На запитання радіо "Свобода", які перспективи вступу України до НАТО і чи поділяє альянс нещодавню заяву заступника міністра оборони США Пола Волфовица про те, що Україна зможе долучитись до альянсу вже через два роки, речник Генрального секретаря альянсу відповів так:

"Те, що для України двері до НАТО відчинені, так тут немає сумнівів, але про терміни вступу України в організацію поки що говорити рано, сказав він. Альянс не повинен "купуватись" на декларації, він повинен побачити на власні очі, яким шляхом ітиме Україна далі", - говориться в репортажі "Свободи".

Експерт у справах НАТО Ніколас Фйорензи, коментуючи слова Пола Вольфовица, зазначив:

"Заява пана Вольфовица виглядає дуже оптимістичною, бо я вважаю що зміни в Україні щойно розпочинаються, і вони можуть привести Україну до членства в НАТО, а також і до членства в Європейському Союзі".

"Але це тривалий процес. З цього приводу Генеральний секретар сьогодні навіть процитував слова із пісні відомої поп-групи "Бітлз": "це довга і звивиста дорога", зазначив експерт.

Водночас він висловив сумнів, що за 2 роки Україні вдасться створити відповідні кордони з Росією, Молдовою і Білоруссю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...