Ющенко говорив з Морозом про принципи, а не про прем'єрство

Четвер, 13 січня 2005, 10:40
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що готовий зайняти посаду прем'єр-міністра.

"Виходячи з тих завдань, які стоять перед прем'єром, я готовий займатися цією справою. Але я прекрасно розумію, що вибір за президентом. Якщо він зробить такий крок, я буду йому допомагати змінювати ситуацію в країні", - сказав він у вечірньому ефірі каналу НТН у середу.

"Я хочу робити так, щоб було корисно для суспільства", - підкреслив лідер соціалістів.

"Я можу привести десятки прем'єрів по світу, де не економісти, не господарники керують державами, можливо, тому там успіхи кращі, ніж у нас", - відзначив він.

Коментуючи переговори з Віктором Ющенком й Анатолієм Кінахом, що пройшли в середу, Мороз сказав, що лідер "Нашої України" розмовляв з ними окремо. Разом з тим, лідер СПУ додав, що мова йшла, швидше про принципи, ніж про персоналії.

За його словами, Ющенко, як і раніше, вважає, що при формуванні нового уряду повинні дотримуватися двох основних принципів.

Перший - у новому Кабміні не повинно бути членів старого.

Другий - в уряді не повинно бути людей, які займаються бізнесом.

"Віктор Андрійович підтримує таку ідею, в уряді не повинні бути представлені бізнесмени, оскільки потрібно розділяти бізнес і політику", - сказав Мороз, додавши, що, за переконанням Ющенка, прем'єром не буде політичний лідер, глава партії або бізнесмен.

У середу, перший робочий день після повернення з відпустки, Віктор Ющенко провів у своєму офісі політичні консультації з Олександром Морозом, Анатолієм Кінахом і керівництвом фракції "Наша Україна".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ющенко поділив посади з Морозом і Кінахом й одержав поздоровлення з Гімалаїв


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування