Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У САН-ФРАНЦИСКО ПРОДОВЖИТЬСЯ СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ

Четвер, 13 січня 2005, 10:58
У четвер, 13 січня у федеральному суді Сан-Франциско продовжиться слухання справи колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Після того, як 4 червня минулого року журі присяжних визнало Лазаренка винним за 29 з 53 пунктів обвинувачення, у тому числі в шахрайстві, відмиванні грошей і здирництві, захист подав клопотання про проведення повторного процесу.

У четвер пройдуть консультації з цього питання судді Мартіна Дженкінса з адвокатами екс-прем'єра й представниками прокуратури, повідомляють РІА "Новини".

Раніше в інетерв'ю "Українській правді" Лазаренко повідомив, що на початку жовтня суд прийняв до розгляду клопотання його адвокатів про початок нового процесу.

За його словами, його адвокатам вдалося отримати "неспростовні" докази того, що вся діяльність колишнього керівництва "Наукової" була "абсолютно законною", а тому у документах цієї агрофірми "не може бути жодного доказу" його причетності до протиправних дій.

Як відомо, обвинувальний вирок американського суду грунтувався на свідченнях Кириченка та зловживаннях у фірмі "Наукова".

Він зазначив, що тепер все залежатиме від доброї волі нового керівництва Генпрокуратури, і якщо в неї буде бажання співпрацювати з американським правосуддям, то, за словами Лазаренка, через місяць-два зі "справою Лазаренка" буде покінчено.

В іншому випадку слід очікувати розгляду справи у апеляційних інстанціях.

Лазаренко висловив готовність якнайшвидше повернутися в Україну і довести також свою невинуватість в українському суді.

"Я впевнений у своїй кінцевій перемозі, скільки б зусиль вона не потребувала…Але я не втрачаю надію, що вже у січні суд по-іншому дивитиметься на мої аргументи й таки погодиться прийняти від мене докази злочинної діяльності Кучми та його оточення", - сказав Лазаренко.

Читайте також:

Павло Лазаренко: "Мене, тодішнього прем'єр-міністра, Кучма "поставив на лічильник"

Лазаренко: Кучма давно зруйнував мій бізнес, а те, що залишалося, забрав його зять Пінчук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування