Партія Януковича і СДПУ(о) витратили на відкріпників 10 мільйонів

Четвер, 13 січня 2005, 11:27
Замовниками поїздів, які протягом першого–другого турів виборів президента курсували Україною, були облорганізації СДПУ(О) та "Регіонів України".

Про це йдеться у відповіді генпрокуратури на запит народного депутата Миколи Томенка про формування спеціальних поїздів під час президентської кампанії, повідомляє прес-служба депутата.

У відповіді Генпрокуратури йдеться, що вона установила, що "в жовтні-грудні 2004 року Південною, Одеською, Південно-Західною, Придніпровською та Донецькою залізницями було призначено 125 додаткових поїздів різноманітних маршрутів сполученнями у межах України".

За експлуатацію цих поїздів сплачено 10 мільйонів 606 тисяч гривень, а "замовниками і платниками виступали обласні відділення Партії регіонів, Соціал-демократична партія України (об'єднана), православні об'єднання, підприємства тощо".

У листі заступника генерального прокурора Дерези зазначається, що "проведеною перевіркою не встановлено причетність працівників "Укрзалізниці" до розміщення у додаткових поїздах агітаційних матеріалів проти кандидата у президенти України Ющенка".

У зв'язку з цим Томенко звернувся з повторним зверненням до Генерального прокурора з проханням з'ясувати замовників та поширювачів матеріалів, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Як відомо, одним із засобів масової фальсифікації виборів у першому і другому турі було перевезення відкріпників зі Сходу України на Захід. Їх перевозили спецпотяги "Укрзалізниці".

Перед переголосуванням другого туру виборів 26 січня начштабу Януковича Тарас Чорновіл скаржився на те, що "Укрзалізниця" відмовила їм у наданні спецпотягів для доставки спостерігачів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування