Симоненко хоче, щоб МЗС полаявся з США

Четвер, 13 січня 2005, 12:41
Петро Симоненко звинувачує США у втручанні у внутрішні справи України.

Про це йдеться в заяві лідера комуністів, поширеній у ЗМІ.

Невдоволення Симоненка викликала заява заступника офіційного речника Держдепартаменту США Адама Ерелі про те, що рішення про виведення українського контингенту з Іраку має ухвалювати новий президент.

За словами комуніста, такі заяви є "проявом звичайної політики американського диктату".

"Кров українських синів в Іраку – це найменше, що їх цікавить. Вони заінтересовані, аби українці були в цій спекотній країні щонайдовше. Вони упевнені, що проамериканські політичні "маріонетки" в Україні – зроблять все "під диктовку", - зазначає лідер КПУ.

За його словами, це відбувається через те, що "президентські вибори в Україні виграв не Ющенко, і не праві націоналістичні сили, а виграли США".

"США цинічно втручаються у внутрішні справи української держави, порушуючи міжнародне право. Ті, хто не бачить цього – сліпці або романтики. Ті, хто закриває на це очі – байдужі егоїсти. Ті, хто виконує цей диктат – зрадники", - наголошує Симоненко.

Він вимагає від Міністерства закордонних справ негайно висловити ноту протесту США з приводу втручання у внутрішні справи нашої держави, а також зажадати відповідних пояснень з цього приводу від офіційних представників США.

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович боїться підступів США

Буш хоче, щоб Ющенко поговорив з ним

США хочуть, щоб українців з Іраку забрав Ющенко, а не Кучма


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News