Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вже не вірить, що вдасться зробити Януковича президентом

Четвер, 13 січня 2005, 13:04
Голова Виконавчого комітету - виконавчий секретар СНД Володимир Рушайло вважає, що "четвертого" туру виборів президента України не буде.

"Четвертого" туру, я припускаю, не буде", - сказав Рушайло на прес-конференції, повідомляють РІА "Новини".

На його думку, "існує передбачуваність ситуації й утома населення від виборів". Висока активність електорату спостерігалася в другому турі виборів. "Зараз з'явився елемент утоми", - відзначив він.

Він також відзначив, що на остаточний результат президентських виборів в Україні 26 грудня істотно вплинула ситуація з відкріпними талонами.

За словами Рушайла, більше 2 мільйонів інвалідів, які повинні були голосувати за відкріпними талонами, були позбавлені конституційного права проголосувати на виборах після змін, внесених Верховною Радою в законодавство.

За його словами, за 15 годин до виборів Верховний суд скасував рішення про голосування інвалідами за відкріпними талонами.

(Імовірно, малося на увазі рішення Конституційного суду, що дозволило інвалідам голосувати вдома - "УП").

"Виборці повинні були за час, що залишився, написати заяву, принести копії документів у виборчі комісії, додав він. "На наш погляд, не кожній здоровій людині це під силу", - сказав Рушайло.

Також, за його словами, спостерігачі СНД у ході переголосування другого туру виборів президента України 26 грудня вперше зіштовхнулися із серйозним тиском ззовні, заявив він.

"На Україні ми вперше зіштовхнулися із серйозним тиском ззовні. Ми спостерігали такі факти, які не відповідали законодавству", - сказав він.

Зокрема, спостерігачі СНД зафіксували факти втручання в роботу виборчих комісій.

За словами Рушайла, спостерігачі з Польщі заважали ходу голосування, стояли біля виборчих скриньок.

"Польські громадяни в багатьох регіонах України в ході виборів поводилися зухвало", - сказав Рушайло.

На виборчих дільницях були присутні сторонні особи, велася агітація в день голосування, устаткування приміщень не відповідало вимогам при проведенні виборів, спостерігалися помилки в списках виборців, зокрема, у списки внесені померлі люди, повідомив голова Виконкому СНД.

"Чим більше помилок - тим більше можливостей для маніпуляцій у ту чи іншу сторону", - відзначив Рушайло.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...