Штаб Януковича винайшов, де ЦВК порушила Конституцію

Четвер, 13 січня 2005, 14:41
Штаб Януковича звинувачує ЦВК у порушенні Конституції та Закону про вибори при голосуванні 26 грудня.

Про це йдеться в заяві штабу, розміщеній у четвер на сайті штабу Януковича.

Штаб наголошує, що ЦВК не мала права встановлювати результати повторного голосування до завершення розгляду скарг відповідними виборчими комісіями та судами.

"Розглянувши на своєму засіданні 10.01.2005 року дві скарги: скаргу виборця Наталії Лисенко на порушення порядку ведення передвиборчої агітації та скаргу довіреної особи Януковича Олександра Ніженковського на бездіяльність тервиборчкому округу N167 та ухваливши за результатами розгляду відповідні постанови, ЦВК негайно перейшла до оголошення результатів повторного голосування", - наголошує штаб.

"При цьому, перебіг семиденного строку для оскарження відповідних рішень ЦВК, встановлений частиною 1 статті 94 Закону України "Про вибори Президента України" та частиною 2 статті 15 Закону України "Про особливості...", суб'єктами виборчого процесу навіть не розпочався", - заявляє штаб.

Більше того, п. 3 постанови ЦВК від 10 січня 2005 р. N13 територіальну виборчу комісію територіального виборчого округу N167 зобов'язано розглянути зазначені скарги.

Штаб назвав "необґрунтованим" посилання голови ЦВК Давидовича на норму Закону України про вибори щодо необхідності оголошення результатів повторного голосування не пізніше 15 днів з дня голосування, оскільки діяла спеціальна норма закону для виборів 26 грудня.

"Таким чином, Центральною виборчою комісією не тільки порушено вимоги ст.15 Закону України про особливості застосування Закону України "Про вибори Президента України" при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року", а і проігноровано конституційні права суб'єктів оскарження на судовий захист, передбачені статтями 8 та 55 Конституції", - заявляє штаб Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...