Парламент підняв прожитковий мінімум і заморозив приватизацію

Четвер, 13 січня 2005, 16:18
Верховна Рада в четвер прийняла постанову про тимчасові обмеження у сфері приватизації.

За постанову проголосували 282 депутата з 409.

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, виносячи документ на голосування, підкреслив, що основна його суть зводитися до того, щоб призупинити приватизаційні процеси на час до формування нового уряду.

Мартинюк також підкреслив, що постанова, прийнята парламентом, швидше політичний крок.

Глава спеціальної контрольної комісії парламенту з питань приватизації Валентина Семенюк повідомила про звернення, які надходять до комісії від громадян і трудових колективів, у яких відзначаються факти проведення в цей час приватизації об'єктів, які не підлягають продажу. Зокрема, мова йде про санаторно-курортні установи.

Як повідомлялося, 5 січня президент України Леонід Кучма підписав указ про відставку Кабінету міністрів, якому доручено виконувати обов'язки до початку роботи нового уряду.

Раніше Кучма звільнив Віктора Януковича з посади прем'єра у зв'язку з поданою ним заявою про відставку, призначивши виконуючим обов'язки глави уряду Миколи Азарова (в уряді Януковича - перший віце-прем'єр, міністр фінансів).

Відповідно до українського законодавства, після вступу на посаду нового президента уряд автоматично складає повноваження перед новим главою держави.

Підсумки виборів президента України дотепер не опубліковані в офіційній пресі, оскільки представники кандидата, що програв, Віктора Януковича, мають намір оскаржити їх у суді, повідомляє Інтерфакс-Україна

Окрім того, парламент подолав вето президента на закон, яким передбачено встановлення прожиткового мінімуму на 2005 рік.

365 народних депутатів України підтримали рішення про збільшення розміру прожиткового мінімуму на 2005 рік до 432 грн, повідомляє Лабораторія законодавчих ініціатив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування