Янукович подасть скаргу до Верховного Суду в п'ятницю. 100%

Четвер, 13 січня 2005, 18:11
Роботу над скаргою кандидата у президенти Віктора Януковича на постанову Центральної виборчої комісії про результати виборів президента завершено, і її буде подано до Верховного Суду у п'ятницю.

"На 100% - скарга буде подана завтра", - заявив у четвер в Києві керівник виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл, котрий також має намір представляти інтереси кандидата в ході судового розгляду скарги.

За його словами, скаргу підписав сам заявник - Янукович.

Разом з тим, час подачі скарги ще не визначено, сказав Чорновіл.

Крім того, він повідомив, що обсяг матеріалів, які додаються до скарги, не мінявся й становить 622 томи текстового матеріалу й 249 відеокасет.

Як повідомлялося, команда Януковича планувала ще 12 січня подати до Верховного Суду скаргу про визнання виборів глави держави нелегітимними.

11 січня Верховний Суд задовольнив клопотання Януковича про відстрочку публікації рішення Центральної виборчої комісії про результати виборів президента й заборонив ЦВК, а також редакціям газет "Урядовий кур'єр" і "Голос України" офіційно оприлюднювати результати виборів до винесення вердикту за скаргою кандидата.

Верховний Суд також заборонив ЦВК вживати які-небудь інші дії, пов'язані з реалізацією постанови від 10 січня про оголошення результатів президентських виборів.

ЦВК 10 січня близько опівночі затвердила протокол про результати виборів президента України, відповідно до якого найбільшу кількість голосів виборців одержав Віктор Ющенко.

Відповідно до протоколу ЦВК про результати повторного голосування 26 грудня з виборів президента України, за Ющенка проголосували 51,99% виборців, за Януковича - 44,2%. Проти всіх проголосували 2,34%.

"Голос України" й "Урядовий кур'єр" - офіційні друковані видання парламенту й уряду України. Після публікації в них офіційного повідомлення про результати виборів можна проводити інавгурацію нового президента.

Останній строк подачі скарги, відповідно до закону про вибори президента, - понеділок, 17 січня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування