Піскун розібрався з пайками, смертями, телеграмами й сепаратистами Януковича

Четвер, 13 січня 2005, 23:00
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо посадових осіб Державного комітету зв'язку й інформатизації України.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві заступник начальника управління захисту конституційних прав і свобод громадян й інтересів держави Генпрокуратури Олександр Онищенко.

За його словами, справи були порушені за результатами перевірки за дорученням Центральної виборчої комісії фактів направлення до ЦВК 600 звернень виборців на бланках урядових телеграм.

За даними Генпрокуратури, ці телеграми були спрямовані, в основному, з південних і східних регіонів України.

Перевіркою було встановлено, що переважна більшість телеграм була сфальсифікована, зокрема, у Дніпропетровській області з 70 опитаних авторів телеграм підтвердили своє авторство тільки 9, а в Севастополі з 72 опитаних авторів телеграм була підтверджена лише одна.

Крім того, за дорученням Центвиборчкому Генпрокуратура провела перевірку законності присвоєння таким телеграмам статусу урядових. Було встановлено, що це відбулося в результаті порушень, допущених Держкомзв'язку.

Наразі перевірка триває, про її результати ГПУ обіцяє повідомити пізніше.

У той же час, сім смертей, які відбулися в день виборів президента в чотирьох регіонах України, визнані природними.

За словами Онищенко, за результатами перевірки прокурори областей, де відбулися ці смерті, відмовили в порушенні кримінальних справ по цих фактах у зв'язку з відсутністю ознак злочину.

Крім цього, генпрокуратура передала в суд кримінальну справу за фактом незаконного використання військового майна Міністерства оборони.

Онищенко повідомив, що в Генпрокуратурі вже створена слідчо-оперативна група, а також підходить до завершенню ревізія, яка проводиться за цим фактом.

Він також повідомив, що по цій справі опитані високопосадовці Кабінету Міністрів і Міністерства оборони.

Кримінальна справа, порушена Генпрокуратурою за фактом зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України має судову перспективу, повідомив на прес-конференції начальник прес-служби відомства В'ячеслав Астапов.

За його словами, у цій справі призначена науково-правова експертиза, й проводиться великий обсяг слідчих дій.

У цілому Генпрокуратура порушила 112 справ щодо порушень у ході виборів. Щодо 2000 звернень і запитів депутатів Генпрокуратура проводить перевірки.

Як відомо, кримінальну справа за фактом зазіхання на територіальну цілісність України 29 листопада 2004 року порушила Служба безпеки України, а 30 листопада - Генеральна прокуратура.

ЛIгабiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування