Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ШУФРИЧ ПРИНІС СКАРГУ ЯНУКОВИЧА В СУД – ТОЙ НЕ ХОЧЕ ДИВИТИСЯ ВІДЕО

П'ятниця, 14 січня 2005, 09:37
Представники кандидата в президенти Віктора Януковича заперечили у Верховному суді постанову Центральної виборчої комісії про результати виборів президента України.

У п'ятницю представник Януковича в ЦВК Нестор Шуфрич подав скаргу у Верховний суд. До неї додається 621 том доказової бази й 233 касети відео- і аудіоматеріалів.

В інтерв'ю журналістам Шуфрич повідомив, що на даний момент у суді йде процедура прийняття матеріалів скарги. "Попередньо Верховний суд відмовляється приймати відеоматеріали", - відзначив він.

Шуфрич також розповів, що інтереси Януковича в суді будуть представити 3 відомих швейцарських адвокати й 5 українських.

У свою чергу керівник виборчого штабу Януковича Чорновіл підкреслив, що в скарзі команди Януковича оскаржується постанова ЦВК про результати виборів.

"Ми просимо Верховний суд розглянути можливість варіанта повторних виборів", - підкреслив Чорновіл, додавши при цьому, що команда Януковича "просить повторити результат, що був після другого туру".

Чорновіл також додав, що ті порушення, які були зафіксовані під час виборів, "унеможливили встановлення результатів ЦВК".

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яка ж кінцева мета подачі скарги, Чорновіл відзначив, що це - "домогтися справедливості". Разом з тим він не зміг відповісти, як довго буде Верховний суд розглядати скаргу команди Януковича. "Мені складно оцінити час", - сказав він.

Вранці біля будинку Верховного суду перебувало близько 20 прихильників Януковича із символікою його виборчої кампанії. Журналістів, що висвітлювали подію, було в півтора-два рази більше.

Команда Януковича планувала ще 12 січня подати у Верховний суд скаргу про визнання виборів глави держави нелегітимними.

11 січня Верховний суд задовольнив клопотання Януковича про відстрочку публікацій рішення ЦВК про результати виборів президента й заборонив ЦВК, а також редакціям газет "Урядовий кур'єр" й "Голос України" офіційно оприлюднювати результати виборів до винесення вердикту по скарзі кандидата.

Верховний суд також заборонив ЦВК уживати будь-які інші дії, пов'язані з реалізацією постанови від 10 січня про оголошення результатів президентських виборів.

ЦВК 10 січня опівночі затвердила протокол про результати виборів президента України, відповідно до якого найбільшу кількість голосів виборців одержав Віктор Ющенко.

Відповідно до протоколу ЦВК про результати повторного голосування 26 грудня по виборам президента України, за Ющенка проголосували 51,99% виборців, за Януковича - 44,2%. Проти всіх проголосували 2,34%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...