Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Лазаренка перерва. Його адвокати чекають інавгурації Ющенка

П'ятниця, 14 січня 2005, 09:54
Чергову паузу у процесі в США у справі екс-прем'єра України Павла Лазаренка взяв федеральний суддя Мартін Дженкінс.

У четвер на консультаціях, що відбулися в Сан-Франциско, із представниками захисту й обвинувачення суддя повідомив, що йому буде потрібен додатковий час для вивчення клопотань адвокатів колишнього глави українського уряду про прийняття до розгляду додаткових доказів невинності їхнього клієнта.

Дата нового засідання поки не визначена.

Як повідомив один з адвокатів Лазаренка Деніел Горовіц, суддя дав захисту можливість знову вимагати в Києві документацію агрофірми "Наукова", винним у фінансових махінаціях по лінії якої визнав екс-прем'єра в червні минулого року американський суд.

"Напевно, ми звернемося з таким запитом уже після інаугурації нового президента України", - сказав Горовіц.

За його словами, при Леоніді Кучмі президентська адміністрація й генпрокуратура країни неодноразово відмовляли захисту Лазаренка в поданні фінансової документації "Наукової".

"Вона не передавалася нам тому, що переконливо доводить повну невинність Павла Івановича. Без неї журі присяжних не мало можливості прийняти об'єктивне рішення", - відзначив адвокат.

У червні минулого року присяжні визнали Лазаренка винним за 29 з 53 пунктів обвинувачення, у тому числі в шахрайстві, відмиванні грошей і здирництві. Після цього захист звернувся до судді з низкою клопотань, зокрема про зняття залишених у силі обвинувачень.

У федеральному окружному суді Сан-Франциско американська прокуратура обвинувачувала Лазаренка, який очолював український уряд із червня 1996 по липень 1997 року, у відмиванні в 1994-99 роках $114 мільйонів через американські банки, здирництві, шахрайстві й перевезенні украдених авуарів.

Чекаючи судового процесу, екс-прем'єр провів за ґратами більше чотирьох років, а в червні 2003 року був випущений на волю під заставу в $65 мільйонів.

Присяжні в США не визначають строку покарання визнаного винним: це прерогатива головуючого на процесі судді.

РІА "Новини"

Читайте також:

У САН-ФРАНЦИСКО ПРОДОВЖИТЬСЯ СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування