Вітренківці посваряться з "регіоналами" за любов до Януковича

П'ятниця, 14 січня 2005, 10:51
З п'ятниці в Донецьку Партія регіонів розпочинає серію з 10 мітингів "на захист конституційних прав громадян". Зараз у Донецьку прихильники Віктора Януковича встановили біля пам'ятника Леніну вже 30 наметів.

Як повідомляє Донецьке обласне відділення Партії регіонів, мітинги пройдуть на площі Леніна в центрі Донецька. Мітинги починатимуться щодня о 16.30. На площі вже змонтовано сцену, встановлено звукову апаратуру.

Правда, на цьому ж місці щодня о 17.00 розпочинає свої мітинги й партія Наталії Вітренко - Прогресивна соціалістична партія України (ПСПУ). Як заявив представник обласного комітету ПСПУ, час початку свого мітингу вони змінювати не збираються.

У наметового містечка триває збір підписів за проведення референдуму про автономію Донбасу й запис у Прогресивну соціалістичну партію України.

За словами одного з учасників акції, який чергував уночі в наметовому містечку, в четвер увечері їм привезли спальні мішки й теплі речі. "Перші ночі ми мерзнули, а тепер нам влаштували Ташкент", - сказав учасник акції.

Раніше учасники акції й міська влада домовилися, що в наметовому містечку постійно ніхто не проживатиме, але буде організоване позмінне чергування.

Учасники акції зобов'язалися дотримувати правопорядку й підтримувати містечко в нормальному санітарному стані, а міська влада, у свою чергу, відмовилися від судового оскарження акції прихильників Януковича.

У четвер ввечері на мітингу прихильників Віктора Януковича й Наталії Вітренко з боку мітингуючих звучали звинувачення на адресу Партії регіонів, що "вона примазується до Вітренко", і "де ці регіони були тиждень назад".

На черговому мітингу близько тисячі прихильників Віктора Януковича "знову таврували ганьбою Віктора Ющенка і Юлію Тимошенко, а Наталію Вітренко називали "великою жінкою", повідомляє донецький сайт "Остров".

Вони також закликали до цивільної непокори, "забирати дітей з українських шкіл і не купувати американську курятину".

Соратників Ющенка й Тимошенко мітингуючі називали "злодіями", "виплодками пекла, американськими резидентами", а столиця України Київ звинувачувалася в "закритості", "непривітності" й "примітивній моралі".

Виступаючі прославляли "партію Вітренко" й звинувачували у зрадництві інші партії, "особливо комуністів".

Мітингуючі багаторазово скандували "Янукович!" і "Вітренко!" й закликали очистити Україну від "американської окупації". На мітингу виступали, в основному, жінки й пенсіонери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування