Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко шукає прем'єра, подає руку комуністам і розпускає Майдан

П'ятниця, 14 січня 2005, 11:04
Кандидат у президенти Віктор Ющенко продовжує вести консультації із приводу кандидатур на урядові пости й принципів формування нового Кабінету міністрів.

"Після кожної перемоги є процес формування нової команди, я проводжу зараз десятки консультацій. Та частина (консультацій), що заслуговує публічності, ще не прийшла", - сказав Ющенко в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Він відзначив, що веде переговори "з різними політичними силами". При цьому Ющенко підкреслив, що його вимоги до кандидатури майбутнього прем'єр-міністра залишаються незмінними.

Ющенко також заявив, що готовий до співробітництва з усіма політичними силами в Україні, включаючи комуністів, лівоцентристів і центристів. "Кожній політичній силі в парламенті й поза парламентом я подам руку й запропоную спільно будувати державу", - сказав він.

***

Разом з тим, Ющенко заявив, що прийняв рішення "про розпуск Майдану". "У зв’язку з встановленням Центральною виборчою комісією результатів голосування 26 грудня" наметове містечко буде згорнуто до 18 січня.

Він відзначив, що видано відповідне розпорядження, під яким поставили свої підписи він і ще близько 10 чоловік. Однак хто саме підписався, Ющенко не уточнив.

Відповідаючи в п'ятницю на питання журналістів про те, чи можна вважати так звану "помаранчеву революцію" завершеною, кандидат відповів: "Я б не сказав. Хоча вчора потрібно було підписати розпорядження про розпуск Майдану".

Разом з тим, Ющенко високо оцінив значення Майдану для майбутнього України. "Ми живемо в іншій країні з іншими людьми - це зробив Майдан", - сказав лідер "Нашої України".

"Те, що відбулося, це є гордістю нації", - підкреслив Ющенко, слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

У свою чергу, депутат, комендант акції громадянської непокори Роман Безсмертний повідомив, що розпорядження про розпуск містечка передано жителям кожного намету на Хрещатику, біля Кабінету Міністрів та в інших місцях дислокації, передає прес-служба центрального штабу Ющенка.

"Сьогоднішній день присвячений інформуванню, а завтра, 15 січня, з 10:00 розпочнеться згортання наметів. Планується завершити цей процес протягом найближчих трьох днів", - зазначив він.

Також депутат повідомив, що всі жителі наметового містечка будуть забезпечені квитками на дорогу додому. Гроші для цього будуть використані з рахунку, на який прийшла допомога протягом помаранчевої революції, пояснив Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...