Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук відмовляється відповідати за фальсифікації?

П'ятниця, 14 січня 2005, 12:01
Прес-служба СДПУ(о) називає такою, що не відповідає дійсності, інформацію про те, що партія нібито була одним із замовників і платників потягів спеціального призначення, які курсували по Україні під час передвиборчої кампанії.

Раніше, у четвер 13 січня, прес-служба Генпрокуратури повідомила про те, що перед виборами президента Партія регіонів і СДПУ(о) замовляли спеціальні додаткові потяги.

За даними прокуратури, у жовтні-грудні 2004 року Південною, Одеською, Південно-Західною, Дніпропетровською й Донецькою залізницями були пущені 125 додаткових поїздів за різними маршрутами по Україні.

"За експлуатацію потягів сплачено 10,606 млн. гривень, замовниками виступали обласні відділення Партії регіонів, СДПУ(о), православні об'єднання й підприємства", - повідомили в прес-службі. Фактів розміщення в додаткових потягах агітматеріалів проти Віктора Ющенка перевірка не виявила.

У Генпрокуратурі підкреслили, що прокурорські перевірки щодо спецпотягів проводяться згідно із запитом народного депутата Миколи Томенка.

Після поширення такої інформації СДПУ(о) звернулася до генерального прокурора України із проханням надати копію документа, на який посилається Томенко, зазначаючи при цьому, що повідомлення, яке було розповсюджено прес-службою депутата, неправдиве.

"Соціал-демократична партія України (об'єднана) не виступала замовником, а тим більше платником, подібних послуг залізничного транспорту. Проте, посилання на згадування СДПУ(о) у тексті відповіді активно використовується нашими опонентами для приниження честі, гідності й репутації партії і її членів", - йдеться у зверненні до генпрокурора.

У Генпрокуратурі в четвер повідомили, що перевірка за запитом Томенка триває. У повторному запиті депутат просить з'ясувати, хто є замовником і розповсюджувачем матеріалів, які розпалюють національну ворожнечу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Партія Януковича й СДПУ(о) витратили на відкріпників 10 мільйонів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування