СДПУ(О) хоче зміни влади в комітетах. Шаров створює нову фракцію під Литвина

П'ятниця, 14 січня 2005, 12:36
Депутат Ігор Шурма має намір рекомендувати своїй фракції СДПУ(о) ініціювати питання про перерозподіл посад у парламентських комітетах і президії Верховної Ради.

В інтерв'ю журналістам Шурма відзначив, що буде ініціювати це питання за умови, якщо з такою ініціативою не виступить нова парламентська більшість. Він також повідомив, що це питання буде предметом обговорення на рівні фракцій.

При цьому Шурма заявив, що фракцію СДПУ(о) влаштовуватиме, якщо за нею залишать квоту віце-спікера. За словами Шурми, це не означає, що з посад мають піти Володимир Литвин й Адам Мартинюк.

За його словами, сьогодні проходить переформатування парламенту, створюється нова більшість і, природньо, буде й меншість. "Цілком закономірно, що варто очікувати нового підходу до формування системи влади", - заявив депутат.

Шурма нагадав, що два роки тому опозиція переконувала всіх, що їй потрібно віддати, як мінімум, два комітети ВР - бюджетний і з питань свободи слова й інформації. За його словами, тепер закономірно, щоб нова опозиція одержала ці комітети.

Шурма також відзначив, що "Володимир Литвин сьогодні настільки впевнений і настільки необхідний Верховній Раді, що йому нема чого боятися, що за нього знову не проголосують". За словами депутата, він сам повинен був ініціювати цей процес, і тим самим він заробив би ще більше дивідендів для 2006 року.

Тим часом, у парламенті триває переформування політичних фракцій. На наступному тижні у Верховній Раді буде заявлено про створення нової депутатської групи - "Демократична Україна".

Як повідомив в інтерв'ю журналістам депутат Ігор Шаров, мінімальний склад групи - 14 депутатів - уже сформовано. При цьому він відмовився назвати прізвища депутатів, які увійдуть до нової депутатської групи.

Шаров заявив, що це депутати з різних фракцій. Він також повідомив, що нова група буде підтримувати спікера парламенту Володимира Литвина.

ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...