ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА ВИКОРИСТАЮТЬ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА

П'ятниця, 14 січня 2005, 12:36
Каліфорнійський суд, в якому розглядається справа українського екс-прем'єра Павла Лазаренка, погодився залучити у якості доказів протиправної діяльності президента Кучми записи майора Мельниченка.

Про це повідомляє у п'ятницю інформуправління партії "Громада".

За словами адвоката Лазаренка Деніела Горовіца, записи мають засвідчити фабрикування кримінальних справ проти Лазаренка Кучмою.

Горовіц зазначив, що в розпорядженні захисту українського екс-прем‘єра є записи, котрі свідчать, що президент Кучма, колишній генпрокурор Потебенько та його заступник Обіход фабрикували кримінальні справи не тільки на території України, а й за її межами.

Це, зокрема, стосується звинувачень, пов‘язаних з діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України" та її колишнього керівника Юлії Тимошенко, додав він.

Горовіц впевнений, що "після перемоги в Україні демократичної влади, кримінальна справа проти Тимошенко в Україні вже найближчими тижнями буде закрита, а отже, у прокуратури не буде жодних підстав і надалі спекулювати обвинуваченнями у причетності Лазаренка до діяльності на газовому ринку України, знищеної режимом Кучми, корпорації "ЄЕСУ".

Адвокат також повідомив, що основну увагу під час судових слухань у четвер суддя Мартін Дженкінс зосередив на питаннях, що стосуються бізнесової діяльності радгоспу "Науковий".

За словами Горовіца, Дженкінс погодився з тим, що відмова Генеральної прокуратури України у наданні американському судові фінансових документів про бізнесову діяльність радгоспу "Науковий" могла суттєво вплинути на ухвалення присяжними вердикту.

Окрім того, за його словами, навіть прокурор Джонатан Хауден визнав, що даний факт суттєво ускладнив можливість об‘єктивного розгляду у США справи проти лідера "Громади".

Суддя Дженкінс дав доручення сторонам обвинувачення та захисту підготувати матеріали, котрі б свідчили про незаконну діяльність української Генеральної прокуратури, аби заслухати їх на окремому судовому засіданні.

Як стверджує Деніел Горовіц, правосуддя Сполучених Штатів Америки все більше переконується, що процес проти українського екс-прем‘єра Павла Лазаренка був політично мотивованим.

Дату наступного судового засідання у справі "США проти Павла Лазаренка" буде визначено додатково, відповідно до надходження матеріалів від сторін обвинувачення та захисту.

"Українська правда"

Читайте також:

У справі Лазаренка перерва. Його адвокати чекають інавгурації Ющенка

У САН-ФРАНЦИСКО ПРОДОВЖИТЬСЯ СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ

Павло Лазаренко: "Мене, тодішнього прем'єр-міністра, Кучма "поставив на лічильник"

Лазаренко: Кучма давно зруйнував мій бізнес, а те, що залишалося, забрав його зять Пінчук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування