Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПРИПИСАВ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІ УСПІХИ УКРАЇНИ СВОЄМУ УРЯДУ

П'ятниця, 14 січня 2005, 13:44
Екс-прем'єр Віктор Янукович вважає, що саме економічні успіхи його уряду створили умови для успішної інтеграції в Європу та відкрили нові можливості для вступу України в Євросоюз.

"Досягнувши цифри понад 12 відсотків економічного росту, саме мій уряд заклав основні підвалини для успішної інтеграції України в Європейську спільноту", йдеться у коментарі Януковича щодо резолюції Європарламенту від 12 січня.

"Те, що дії уряду, який я очолював, оцінено аж тепер, зрозуміло – Захід підходив до нас за подвійними стандартами. Ми ще минулого літа демонстрували такий же рівень економічного розвитку", йдеться у заяві екс-прем'єра, розміщеній на його сайті.

"Але тоді мені в Брюсселі вдалося вибороти лише програму, яка називалася планом дій на кілька років. Подвійні стандарти, які тоді застосовувалися до нас, не дали можливості домогтися визнання України державою з ринковою економікою", заявляє Янукович.

Він висловив задоволення, що "хоч нині ситуація змінюється і що, хоч і запізно, але наші зусилля оцінені".

Янукович навів думку директора програм з дослідження Росії та Європи фонду Карнегі "За мир у всьому світі" Андерса Аслунда про те, що Україна "має нині значно вище економічне зростання, ніж нові члени Євросоюзу, і цей фактор є передумовою вступу України в Євросоюз у перспективі на найближчі 15-20 років".

"Така оцінка дуже втішила мене, як людину, котра очолювала той уряд України, який і вивів нашу державу на найвищий за всю нашу історію рівень економічного зростання", - говорить Янукович.

"Тішить мене і перспектива 15-20 років, оскільки це саме той період, за який ми планували зробити Україну сильною економічно і демократичною державою з тим, щоб увійти в Євросоюз не в ролі бідних родичів, а як рівноправні партнери", додає екс-прем'єр.

Читайте також

Європарламент пропонує по-новому асоціювати Україну в ЄС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування