Розмови Ківалова, Медведчука й Клюєва доведуть Піскуну фальсифікації?

П'ятниця, 14 січня 2005, 15:19
Депутат Володимир Стретович направив запит на ім'я Генерального прокурора України Святослава Піскуна про вживання заходів для всебічного розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом фальсифікації результатів повторного голосування по виборам президента України.

Про це повідомив у п'ятницю на прес-конференції в Києві начальник прес-служби ГПУ В'ячеслав Астапов.

Як йдеться у запиті, у ряді періодичних й Інтернет-видань було опубліковано
повідомлення народного депутата України Олега Рибачука й наведені аудіозаписи щодо фальсифікації виборів посадовими особами органів виконавчої влади на користь Януковича й підготовки до можливого здійснення терористичного акту щодо другого кандидата.

Зокрема, відзначає Стретович, опубліковані фрагменти деяких розмов свідчать, яким чином здійснювалося проникнення до комп'ютерної мережі Центральної виборчої комісії, як здійснювалося маніпулювання результатами голосування і їхня фальсифікація з наступним внесенням фальсифікованих даних у первинні протоколи.

За словами Стретовича, у публікаціях відзначалося, що учасниками записаних розмов можуть бути екс-віце-прем'єр Андрій Клюєв, голова адміністрації президента Медведчук, колишній голова ЦВК Ківалов, політтехнолог Левенець, довірена особа Януковича Прутнік, молодший брат і помічник Андрія Клюєва - Сергій Клюєв, помічник Клюєва Ларін й інші особи.

Крім того, в одному з опублікованих фрагментів наводиться розмова Андрія Клюєва з начальником департаменту Міністерства внутрішніх справ України Прилипком, у якій мова йде про підготовку до терористичного акту - здійснення вибуху в штабі кандидата Ющенка.

На підставі викладених фактів Стретович просить Генпрокурора в ході слідства у раніше порушеній кримінальній справі невідкладно організувати перевірку викладених фактів щодо причетності вищевказаних осіб до фальсифікації результатів виборів.

Також Стретович просить негайно порушити кримінальну справу за фактом підготовки до здійснення терористичного акту й забезпечити повне, об'єктивне й всебічне розслідування справ і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Як повідомив на прес-конференції Астапов, інформація, викладена в цьому депутатському запиті, наразі перевіряється.

ЛIгабiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News