Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганські й філія Пінчука теж хочуть до Ющенка

П'ятниця, 14 січня 2005, 16:22
Співкоординатор групи "Союз" Микола Гапочка говорить про конструктивну позицію групи щодо нової влади й заявляє про готовність взяти участь у формуванні нового уряду, якщо надійде така пропозиція.

"Ми бачимо себе в конструктивній позиції щодо нової влади", - заявив Гапочка в п'ятницю в Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами співкоординатора, в нього вже відбулося кілька зустрічей з лідерами опозиції, у ході яких була чітко заявлена позиція групи, відповідно до якої депутати будуть підтримувати нову владу "конструктивно, не опозиційно".

"Ми розуміємо, що нова влада сформується, і стоїмо на позиції нормального співробітництва - підтримувати її, допомагати з метою просування суспільства вперед, щоб люди не страждали, а жили краще. Будемо всіляко підтримувати й у парламенті, і на регіональному рівні", - підкреслив він, додавши: "Ми не будемо йти в опозицію доти, поки нас туди не заженуть".

Гапочка відзначив, що в ході минулих зустрічей не обговорювалося питання можливої участі групи "Союз" у формуванні нового уряду, тому що на сьогодні ще немає ясності відносно фігури нового прем'єр-міністра. "Я думаю, вони будуть шукати ці шляхи після того, як визначаться", - підкреслив співкоординатор групи.

Відповідаючи на запитання про готовність запропонувати своїх кандидатів на керівні посади в новий Кабінет міністрів, Гапочка сказав: "У нас люди, які можуть працювати й у медицині, і в Міністерстві промислової політики, і в Міністерстві фінансів - є люди, які можуть бути гідними членами команди, якщо в цьому буде необхідність у команди переможців", - відзначив він.

Говорячи про можливу фігуру прем'єр-міністра, співкоординатор групи відзначив, що це має бути людина, яка консолідує сили в парламенті. Виходячи із цієї позиції, група "Союз" має намір визначатися в плані голосування по запропонованій президентом кандидатурі, додав він. "Якщо кандидатура буде забезпечувати ці параметри, група буде голосувати обов'язково", - сказав Гапочка.

У групу "Союз" входять 17 депутатів. В основному це представники великих Луганських підприємств і кілька людей близьких до Віктора Пінчука (Баграєв, Чеботарьова, Солошенко).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування