Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичці поставили 50 наметів і не визнали рішення ЦВК

П'ятниця, 14 січня 2005, 17:55
У Донецьку в п'ятницю на площі ім. Леніна пройшов мітинг на підтримку Януковича, на який зібралися від чотирьох до восьми тисяч осіб.

Як повідомляє видання "Острів", організатори мітингу називають його мітингом на захист конституційних прав громадян.

Також із трибуни було оголошено, що ініціатором серії щоденних мітингів "виступила найбільш потужна партія, яка справді виражає інтереси нашого народу - Партія регіонів України".

Лідер Донецької міської організації Партії регіонів Олександр Бобков під час мітингу назвав рішення Центвиборчкому про підсумки президентських виборів антиконституційним.

Приводом для цього, на його думку, є самостійне трактування ЦВК "на свій лад" рішення Конституційного суду - "вищого на сьогодні законодавчого органу" - про скасування норми, яка обмежує голосування вдома.

"Ми провели консультації з усіма нашими територіальними представниками нашої партії... Ми проконсультувалися з іншими містами. Це місто Дніпропетровськ, Львів, Київ, Одеса, Крим і всі однозначно сказали, що ми не визнаємо рішення ЦВК і вважаємо його антиконституційним і таким, що порушує права громадян, які сьогодні повинні були зробити своє волевиявлення на виборах" - сказав Бобків.

На цій же площі протягом декількох днів також проходять мітинги прихильників лідера прогресивних соціалістів Наталії Вітренко на підтримку Януковича.

На площі також уже стоять 50 наметів, у четвер до учасників акції приєдналися прихильники Януковича з Львівської й Одеської областей.

Усього на площі розташувалися представники 13 регіонів - Донецької, Київської, Черкаської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Житомирської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Одеської області, а також Криму.

У свою чергу, комуністи на мітингу роздавали свої листівки, у яких стверджувалося: "У сформованих реаліях Комуністична партія України є єдиною серед провідних політичних утворень країни опозиційною силою "новому", так званому європейському, а фактично проамериканському шляху розвитку нашого суспільства".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...