Янукович назвав гімн у Мерседесі агітацією і поскаржився на пластилін

П'ятниця, 14 січня 2005, 23:00
Команда Віктора Ющенка відзначає непрофесійну підготовку скарги штабу Віктора Януковича до Верховного суду.

Про це заявив довірена особа Ющенка у ЦВК Микола Катеринчук після ознайомлення з матеріалами скарги, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Він також відзначив, що скарга не містить відомостей про масове порушення законодавства.

"Нам надали можливість ознайомитись з тими так званими "томами" скарги Януковича. Ми будемо розглядати ці докази сьогодні та завтра, у неділю", - розповів він.

Катеринчук повідомив, що станом на 18.00 оброблено 170 томів скарги.

"Більшість заяв має абсолютно ідентичний зміст, незалежно від того, де вони написані – у місті Ровеньки чи Севастополі. Відсутні будь–які свідчення, що ці заяви дійсно подавались до Генеральної прокуратури України", - зазначив Катеринчук.

"Більшість документів, які є в цих скаргах – ксерокопії, вони не оформлені належними чином для того, щоб бути доказами в суді. Це акти про порушення, які не були подані ані в ДВК, ані в суди, вони не були відповідним чином зареєстровані", - повідомив народний депутат.

Катеринчук наголосив, що виникає питання, де взагалі складались ці акти.

"Більшість з них навіть не підписані спостерігачами, які їх складали", - зазначив народний депутат.

Також Катеринчук розповів, як виглядають "томи" скарги Януковича.

"Наприклад, так званий "том 10" цієї скарги складається з одного аркушу, і це не підписаний акт. "Том 3" складає 9 аркушів, "том 6" – 8 аркушів, "том 7" – 10 аркушів, "том 8" – 21 аркуш".

"В деяких "томах" акти підписані, але в них, власне, не вказується суть порушення. Деякі акти повторюються по кілька разів в одному "томі", - розповів Катеринчук.

Катеринчук для приклада навів зміст однієї з заяв.

"В заяві йдеться про те, що в день виборів біля ДВК стояв автомобіль "Мерседес", з відкритих вікон якого лунав гімн України. Заявник вважає це передвиборною агітацією", - розповів Катеринчук.

"Вся ця так звана доказова база нагадує піар-акцію. Але підготовлена ця акція надзвичайно непрофесійно. Документи, які подано до ВС, не мають жодного відношення до того, що називається "доказовою базою", - підкреслив народний депутат.

Предмет більшості скарг, за словами Катеринчука – агітація в день виборів.

"Наприклад, в томі 87 є акт про порушення Закону про вибори. Предмет акту – помаранчевий пластилін на урні для голосування. В томі № 34 знаходимо акт наступного змісту: "Навколо дільниці на деревах повісили ленти за допомогою каміння, яке є символікою одного з кандидатів", - розповів Катеринчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування