Тимошенко іде обідати з Порошенком і чекає від Ющенка на запрошення

Субота, 15 січня 2005, 12:58
Юлія Тимошенко заявляє, що у неї існує домовленість з Віктором Ющенком, що він як президент внесе саме її кандидатуру на посаду прем’єр-міністра.

Як повідомила Тимошенко на брифінгу, в червневій коаліційній угоді між нею і Ющенком "чітко записано кандидатуру, яку вносить Віктор Андрійович".

На питання, чиє там прізвище, Тимошенко засміялася і сказала: "Здогадайтеся з трьох раз".

"Дивно, чому обговорюють кандидатів у прем’єри… Ми рухаємося до Європи, і я не знаю європейських країн, де порушують коаліційні угоди", - сказала Тимошенко.

"Краще прем’єра (ніж я), не знайти. Це жарт", - зазначила Тимошенко і засміялася.

Вона додала, що "спокійно" ставиться до обговорення в пресі інших кандидатур. "Бо я знаю, що Ющенко виконає домовленість". Також, за словами Тимошенко, сам Ющенко може не здогадуватися про ті версії щодо нового прем’єра, які обговорюють в пресі.

Тимошенко також повідомила, що після повернення Ющенка з відпочинку не зустрічалася з ним. "Сама я не буду ініціювати таку зустріч і очікую, що вона відбудеться".

Тимошенко сказала, що уряд президент Ющенко має формувати разом з прем’єром. "За Конституцією, прем’єр вносить подання щодо міністрів, а президент затверджує їх своїм указом".

"Далі формуються всі інші органи влади разом з прем’єром", - додала вона.

На питання про конфлікт у боротьбі за прем’єра з іншим претендентом Петром Порошенком, Тимошенко сказала: "У нас з Петром Олексійовичем конфлікту не було. Є Віктор Андрійович, який має внести кандидатуру".

Також Тимошенко сказала, що в суботу "думаю, ми з Петром Олексійовичем пообідаємо".

Коментуючи публікації в пресі, що її призначення прем’єром погано зустрінуть в Росії, Тимошенко сказала: "Мене дивують такі повідомлення".

За її словами Росія погодиться з тим прем’єром, який буде в Україні, і "слід відійти від того, що відділи кадрів знаходяться в іншій країні".

"Моє ставлення до україно-російських стосунків є надзвичайно позитивним. І фобії, які народжені піар-технологіями, треба знімати", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що коли очолювала бюджетний комітет парламенту або була віце-прем’єром, то таких застережень не було.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування