Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче виконувати вимогу Ющенка і каже, що в Луганську за неї п`ють тости

Субота, 15 січня 2005, 13:25
Юлія Тимошенко не залишить посаду лідера партії "Батьківщина", якщо стане прем’єр-міністром.

"Як я можу залишити посаду лідера партії, якщо в партії 200 тисяч членів, які довіряють мені? Яка посада може змусити покинути їх? Це неможливо!", - сказала Тимошенко.

Як відомо, Ющенко серед своїх вимог до нового прем’єра сказав, що ця людина не повинна бути бізнесменом і мусить піти з посади лідера партії.

Тимошенко на питання журналістів щодо цих вимог сказала: "Якщо потрібні формальні приводи (не вносити кандидатуру), вони завжди знайдуться".

Загалом, на її думку, питання про те, щоб залишити посаду лідера, є "непрофесійним".

Щодо іншої вимоги, то, за словами Тимошенко, "з 1999 року бізнесу не існує ні в мене, ні в друзів, ні в знайомих".

"Іноді і Кучма щось корисне робить", - пожартувала Тимошенко, маючи на увазі, що він зруйнував її бізнес.

"Бізнес, яким я займалася до 1999 року, був випадковістю. Крім чистої політики я зараз нічим не хочу займатися", - сказала вона.

Тимошенко також не згодна, що боротьба за посади може породити конфлікт всередині коаліції Ющенка. "Компроміс буде знайдено. Проблема в іншому – де взяти чесних, відданих Україні політиків?"

На питання про люстрацію Тимошенко сказала, що повинно відбутися "очищення влади на всіх рівнях". Вона також додала, що виступає проти присутності Азарова в новому уряді.

Говорячи про кроки на посаді прем’єра Тимошенко сказала, що серед іншого сподівається провести реформу вугільної галузі. "Сподіваюся, що це не завершиться СІЗО", - сказала вона, коли їй нагадали, що в 2001 році вона заявляла, що її зняли з посади віце-прем’єра саме за це.

Тимошенко також сказала, що нещодавно зустрічалася з шахтарями із Луганської області. "Вони сказали, що з часів мого віце-прем’єрства перший тост піднімають за мене".

"Українська правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКО ОБІЦЯВ ТИМОШЕНКО ПІДТРИМКУ, АЛЕ НЕ ВНОСИТИ В ПРЕМ’ЄРИ. ВОНА МАЄ ПІТИ З ПАРТІЇ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування