Тимошенко думає, що у Пінчука "брєд", а у Кучми – проблеми з підручниками

Субота, 15 січня 2005, 13:49
Юлія Тимошенко вважає, що "Криворіжсталь" повинна бути повернута у державну власність, а за інші стратегічні підприємства можуть бути доплачені гроші.

"Об’єкти, подібні до "Криворіжсталі", мають бути повернуті у держвласність і процес (приватизації) має починатися по-новому", - сказала на прес-конференції Юлія Тимошенко.

Коментуючи після брифінгу слова співвласника "Криворіжсталі" Віктора Пінчука, що приватизація заводу відбувалася законно, Тимошенко сказала: "Він як завжди брєдіт".

"Криворіжсталь" приватизовувалася з колосальними порушеннями", - додала вона.

Торкаючись теми реприватизації, Тимошенко сказала, що власність дрібного бізнесу, "готелів, ресторанів, перукарень" є недоторканою.

"Якщо стратегічні підприємства були приватизовані законно, але без конкурсу або по заниженій вартості – їх мусять дооцінити і пріоритетне право на викуп належать тим власникам, які уже є", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також розповіла, що останніми тижнями до неї "пішла величезна кількість великих бізнесменів".

"Вони звертаються: "Збережи наші схеми і все буде ОК!.. Я їм кажу: "Відвикайте від цього, а гроші (на хабарі) краще збережіть для розвитку власного бізнесу".

"Кажуть, що влада і бізнес так поєднані, що роз’єднати їх – це неоперабельно… Ні, операбельно! І в результаті цієї операції залишаться живі і влада, і бізнес", - сказала Тимошенко.

"Наводити порядок не важко, це можна робити за лічені місяці. Важко лише ухвалювати політичні рішення про наведення порядку", - додала вона.

"Але якщо з’являться нові Пінчуки, Бойки (глава НАК "Нафтогаз України") – порядок буде навести неможливо".

На питання, чи прагне вона помсти Кучмі, Тимошенко сказала: "Ні. В Україні стільки справ, що не до цього".

"Мені шкода цю людину, бо оцінку йому дадуть підручники історії. І покаранням буде те, що про нього читатимуть діти в школі".

Говорячи про свою мету в політиці, Тимошенко сказала, що хоче, "щоб стандарти життя в Україні стали більш цивілізованими і придатними для життя в 21 столітті".

За її словами, Україна має стати "лабораторією" для того, щоб поширювати таке по світу.

"Українська правда"

Читайте також:

Пінчук: У нас із Ющенком інтереси збігаються, а Буш запрошував мене на зустріч зі Шварценеггером


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...