Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський хоче, щоб Україна вступила в ЄС разом з Туреччиною

Субота, 15 січня 2005, 15:20
Президент Польщі Олександр Квасьнєвський підтримав ідею європейської інтеграції України, повідомляє "Польське радіо".

Кваснєвський підкреслив, що Польща повинна якомога ефективніше використати час підготовки України й Туреччини до вступу в ЄС. За цей період Варшава може дістати більші кошти із союзних фондів, сказав він.

"Я пам'ятаю мою дискусію в Іспанії, коли мене запитали: як ви зможете пояснити іспанцям, що вони не одержують фінансової допомоги від ЄС, тому що вона зараз дістається Польщі?", - сказав Кваснєвський.

"Моя відповідь була проста: тепер наша черга. Через 15 років, коли в ЄС будуть приймати Україну й Туреччину, поляки також запитають, чому це вони будуть зараз одержувати допомогу, а ми ні? І потрібно буде зрозуміти, що прийшла їхня черга", - відзначив він.

Польський президент заявив, що Польща підтримує вступ України в ЄС і пропонує Києву допомогу. Він повідомив, що зустрінеться з новим президентом України Віктором Ющенком в день його інаугурації.

Наступна зустріч польського й українського президентів відбудеться 27 січня під час торжеств на честь 60-ї річниці звільнення концтабору в Освенцимі.

Кваснєвський висловив задоволення у зв'язку із закликом Європарламенту із приводу євроінтеграції України.

Як відомо, у четвер депутати ЄС закликали Європейську комісію визначити Україні перспективу інтеграції.

"Це рішення надзвичайно важливе і я сподіваюся, що за ним підуть чергові, більше конкретні постанови Єврокомісії. Це однак, насамперед, сигнал для тих жовтогарячих демонстрантів, що їхня праця знаходить відгук у Європі", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Європарламент пропонує по-новому асоціювати Україну в ЄС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування