Родина Гонгадзе нічого не чула про бажання Піскуна зустрітися

Неділя, 16 січня 2005, 21:58
Мати Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе не має наміру зустрічатися з генеральним прокурором України Святославом Піскуном у справі розслідування вбивства її сина.

Про це з посиланням на адвоката Андрія Федура повідомив телеканал 1+1.

Як заявив Федур, Леся Гонгадзе не бачить сенсу у таких зустрічах та вважає останні ініціативи Святослава Піскуна спробою набрати очки для того, аби втриматися на посаді після інаугурації Віктора Ющенка.

Як заявила Леся Гонгадзе через свого адвоката, вона не вірить в ефективність роботи Святослава Піскуна. До того ж не отримувала запрошення на зустріч з генпрокурором.

Мирослава Ґонгадзе також заявила, що нічого не знає про плани Генеральної Прокуратури запросити її на зустріч.

Як повідомив ІМІ, при цьому вона зазначила, що ГПУ мала б поставити її або її представників в Україні до відома, якщо вже заявила про це на загал.

"Я із задоволенням була би присутня на такій зустрічі", - додала Мирослава.

Вона розповіла, що декілька питань щодо справи про вбивство її чоловіка досі не мають розв'язання. Зокрема, питання щодо її доступу до матеріалів по справі, які має Генпрокуратура.

У листопаді минулого року Мирослава Ґонгадзе звернулася із позовом до Верховного Суду України, у якому просила дозволити їй ознайомлення, проте ВСУ не задовольнив її вимог.

Крім того, Мирослава вважає за необхідне долучити до матеріалів справи записи майора Миколи Мельниченка та відновити співпрацю з американськими слідчими, про яку велися переговори раніше.

Щодо термінів завершення розслідування справи, Мирослава Ґонгадзе зазначила, що нова влада зацікавлена у якнайшвидшому завершенні розслідування, з огляду на задекларовані принципи.

"Я очікую, що цього року її буде передано до суду", - додала вона.

В п'ятницю прес-служба Генеральної прокуратури розповсюдила інформацію про намір Святослава Піскуна особисто зустрітися з матір'ю Георгія та його дружиною Мирославою.

Разом з тим, як заявила прес-служба, колишній-теперішній керівник Генпрокуратури відновив склад слідчо-оперативної групи, яка розслідує вбивство Георгія Гонгадзе.

Слідчих усунув від розслідування попередній Генпрокурор Геннадій Васильєв. У серпні 2004-го Генпрокуратура заявила про затримання невідомого громадянина К., раніше засудженого, який нібито власноруч зізнався у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

Щоправда, пізніше в офіційних заявах прокуратури невідомий громадянин К. жодний раз не фігурував.

Читайте також

Проти Пукача, який стежив за Гонгадзе, поновлять кримінальну справу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...