Пінчук не зрозумів Спілберга. Або той відмовився від зятя Кучми

Неділя, 16 січня 2005, 22:33
Відомий американський режисер Стівен Спілберг не буде знімати фільм про Україну, повідомив "Кореспонденту" його продюсер Джеррі Л'юїс.

"Я повинен вам сказати, що Стівен Спілберг не буде знімати фільм про Україну", - сказав Л'юїс.

У той же час він відзначив, що зараз обговорюється проект "документального фільму, заснованого на свідченнях українців, які вижили під час Голокосту".

Як відзначив в інтерв'ю "Кореспонденту" Л'юїс, фільм "буде створений для Фонду візуальної історії тих, хто пережив Геноцид". Цей фонд був заснований Спілбергом після того, як був знятий легендарний фільм "Список Шиндлера".

Л'юїс також повідомив, що ще п'ять подібних документальних стрічок будуть зняті в інших країнах. У рамках цього проекту за останні десять років зібрано вже понад 52 тисячі свідчень тих, хто пережив Голокост.

У той же час Л'юїс підкреслив, що "Спілберг не буде знімати ці фільми, і дотепер не вирішено, хто займеться зйомками стрічки в Україні".

Раніше зять Кучми Віктор Пінчук повідомив, що підписав контракт із режисером Стівеном Спілбергом про зйомки фільму про Україну. За словами Пінчука, цей фільм розповість про трагічні події в Бабиному Яру.

Пінчук також повідомив, що знаменитий американський режисер сам запропонував йому стати його співпродюсером.

"Я обалдел, что Спилберг мне такое сказал", - зізнався тоді Пінчук і додав, що робота над фільмом уже почалася і її планується закінчити через 18 місяців.

Читайте також:

Пінчук: У нас із Ющенком інтереси збігаються, а Буш запрошував мене на зустріч зі Шварценеггером


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування