Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл стане юристом після того як довоює за Януковича в суді. Його покарають, як і Шуфрича?

Неділя, 16 січня 2005, 23:00
Ректор Львівського нацуніверситету імені Франка Іван Вакарчук підписав наказ про відрахування із числа студентів начальника штабу Януковича Тараса Чорновола.

Про це пише "Львівська газета" з посиланням на одного із викладачів цього навчального закладу.

Газета зазначає, що Тарас Чорновіл був студентом цього університету з 2001 року. Це другий його офіційний вступ до цього вузу, цього разу – щоб здобути другу вищу освіту.

До цього у 1986-1991 роках Чорновіл робив спроби навчатися на біологічному факультеті Львівського університету. Провчившись п’ять із потрібних шести "заочних" років, парламентарій так і не отримав вищої освіти, оскільки не подав дипломної роботи.

Як пояснював сам Тарас Чорновіл, виявляється, він тоді просто помилився з вибором життєвого шляху.

Торік у інтерв’ю "Аргумент-газеті" він розповів, що "замислився: навіщо мені стільки часу віддавати тій науці, в якій я не працюватиму? Тому й не дивно, що на початку 5-го курсу я закинув біологію".

На початку 1990-х років Тарас Чорновіл зробив ще одну спробу здобути вищу освіту. Він вступив на заочний факультет Української академії друкарства на спеціальність "Видавнича справа і редагування", але провчився там лише близько року.

Цього разу його не задовольнили: "застарілі технології друкарства, мав учити те, що вже знав, і "кадебешни"-завкафедри".

Після перемоги на довиборах до Верховної Ради в Галицькому окрузі Львова, Чорновіл без проблем одержав дозвіл на здобуття другої вищої освіти в Інституті підвищення кваліфікації при ЛНУ імені Івана Франка на правничому факультеті за спеціальністю "міжнародне право".

Тут для Тараса Чорновола навіть зробили виняток, оскільки обов’язковою умовою навчання є вже наявний диплом про вищу освіту.

"Як на мене, я доволі чесно написав конкурсні завдання і цілком заслужено вчуся", – коментував ще рік тому студент Чорновіл.

Але, як повідомляє джерело "Газети", йому надали ще одну пільгу: він мав провчитися не чотири з половиною, а лише три з половиною роки.

Як повідомляє інтернет-видання "Вголос", тільки-но Тарас Чорновіл перейшов із категорії "своїх" у категорію "ворогів", ректорат узявся до ригористичного виконання всіх приписів і законів щодо студента Чорновола.

Після того стало відомо, що занять він не відвідував, іспити складав "по телефону" й навіть заборгував університету 1000 грн. за останній семестр навчання.

Інформацію про навчальні "хвости" підтвердили й джерела "Газети". Зокрема, стало відомо, що він не склав іспитів і не написав дипломної роботи. Цього вистачило, щоб підписати наказ про відрахування.

Відтепер освіту Тарасові Чорноволу доведеться здобувати, як припускає "Вголос", у Донецькому університеті.

У свою чергу, Тарас Чорновіл сказав "Громадське радіо", що він не мав змоги з’явитися на низку іспитів під час останньої сесії, бо тоді у країні була дуже напружена ситуація.

"У моїй ситуації іншого виходу не було – мене відрахували з правом поновлення. Восени у спокійній обстановці я доскладу всі іспити, напишу диплом і завершу навчання на факультеті міжнародного права. Я беру відповідальність за своє відрахування на себе", - сказав Чорновіл.

Водночас проти Тараса Чорновола у його виборчому окрузі триває збір підписів про його відкликання з депутатів.

"Через два-три тижні кількість їх сягне 50 тисяч – приблизно стільки сихівчан проголосувало за Тараса Чорновола на парламентських виборах", – розповів "Львівській газеті" керівник Сихівського районного штабу Віктора Ющенка Іван Рудницький.

Однак він додав, що "механізму відкликання народного депутата з Верховної Ради наразі немає".

Аналогічну акцію нині проводять Черкаси щодо Нестора Шуфрича із СДПУ(о). Як стало відомо "Газеті", в Черкасах уже зібрали близько десяти тисяч підписів.

Більше того, черкащани теж шукатимуть юридичну можливість відкликати ексцентричного депутата з Верховної Ради. Як відомо, за Ющенка на Черкащині віддали голоси близько 80% виборців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...