Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інавгурацію Ющенка вже відрепетирували і проведуть у день злуки України?

Понеділок, 17 січня 2005, 12:22
Досить реалістичною є можливість проведення інавгурації президента України Віктора Ющенка 21-23 січня, в тому разі, коли рішення Верховного суду буде 19 січня.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам член фракції "Наша Україна" голова комітету ВР з питань свободи слова Микола Томенко.

Він підкреслив, що для нього "як для патріота України" найбільш символічною стала б інавгурація 22 січня в День злуки східних і західних областей України.

Томенко підкреслив, що це стало б відповіддю тим політичним силам, які під час виборчої кампанії президента України будували її на принципах розділу України на Схід і Захід і протиставлення їх.

Він висловив сподівання, що ВС до середи зможе проаналізувати і прийняти рішення по скарзі кандидата в президенти України Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

Водночас, голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що інавгурація нового президента може відбутися 21 січня.

В інтерв'ю журналістам у понеділок по завершенні погоджувальної ради Литвин підкреслив, що вважає найбільш імовірною саме цю дату для проведення процедури інавгурації.

Разом з тим, за словами спікера, парламент готовий у будь-який час провести цю процедуру після того, як будуть завершені всі формальності "для того, щоб вкотре продемонструвати, що ми демократична й правова держава".

Литвин нагадав, що Верховна Рада ухвалила постанову про проведення інавгурації президента України. За словами спікера, усе, що стосується парламентської частини, усе зроблено й все відпрацьоване.

"Відбулася відповідна репетиція, і затримок не буде", - сказав Литвин, додавши, що при цьому існує проблема, як умістити всіх бажаючих у будинок парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування