Януковичці організували виставу на 35 сторінках

Понеділок, 17 січня 2005, 12:22
Представник Ющенка у Верховному суді Юрій Ключковський вважає, що дії представників Януковича направлені на затягування процесу.

Про це він сказав кореспонденту "Української правди" в понеділок.

На його думку, дії опонентів – це "з одного боку спроба влаштувати виставу, а з другого боку – затягнути процес".

Ключковський проте не взявся прогнозувати, скільки триватиме розгляд скарги: "Без сумніву, кілька днів, але скільки – не можу сказати".

У той же час, представник Януковича У Верховному суді Нестор Шуфрич вважає, що спостерігається "тенденція ставлення суду до цього процесу" не на користь Януковича.

За його словами "процес буде проходити стільки, скільки потрібно для розгляду справи", оскільки ніяких часових обмежень законом не встановлено.

Шуфрич нагадав, що минулий процес тривав 9 днів з моменту подачі скарги стороною Ющенка і висловив сподівання, що нинішній розгляд завершиться швидше.

"Ми будемо наполягати, щоб обставини, викладені в скарзі, були розглянуті в повному обсязі", - заявив Шуфрич додавши, що подана стороною Януковича скарга має обсяг 35 друкованих сторінок.

"Хочу звернути вашу увагу, що скарга наших опонентів була на 3 сторінках", - сказав Шуфрич.

Водночас Ключковський пояснив, що представники Ющенка наполягають на недопущенні до процесу швейцарських адвокатів через те, що їхня участь не є раціональною.

За його словами "у сторони Януковича достатньо представників", а не володіння мовою ведення процесу "робить їх залежними від якості перекладу, в якості якого є сумніви".

Разом з тим, зазначив Ключковський, представники Ющенка не заперечують щодо залучення іноземних адвокатів "у якості консультантів".

У той же час, Шуфрич стверджує, що швейцарський юрист Петер Шіфферлі є "дуже відомим в Європі адвокатом", і "після судового процесу він запрошений в Ірак" для ведення іншої справи там.

За словами Шуфрича, сторона Януковича також зацікавлена в тому, щоб події в Україні краще висвітлювалися міжнародними медіа.

У той же час, довірена особа Ющенка Микола Катеринчук прогнозує розгляд скарги Януковича у Верховному суді протягом 2-3 днів.

Про це він повідомив журналістам, передає "Український вибір"

"Я думаю, що (процес триватиме) щонайменше 2-3 дні", - сказав Катеринчук.

Він також припустив, що залучення швейцарських адвокатів як представників Януковича є спробою затягнути час.

Катеринчук припустив, що для затягування часу представники Януковича також можуть подати клопотання про те, щоб скарги розглядала не Палата з цивільних справ, а пленум Верховного суду.

У свою чергу, керівник центрального виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл зазначив, що якщо судовий процес буде проходити законно, то він триватиме не менш як 5 днів, як і розгляд Верховним судом скарги штабу Ющенка на визнання Центральною виборчою комісією Януковича переможцем виборів президента.

Однак Чорновіл припустив, що судовий процес може стати не юридичним, а політичним, і скарга буде розглянута у стисліший строк.

"Українська правда"

Читайте також:

РОЗПОЧАВСЯ СУД. ЯНУКОВИЧА ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ ШВЕЙЦАРЦІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування