Шуфрич хоче "абхазький" варіант та залякує акціями протесту

Понеділок, 17 січня 2005, 14:09
Представник Віктора Януковича в Центральній виборчій комісії Нестор Шуфрич пропонує Абхазький варіант, в разі задоволення Верховним судом скарги Януковича.

Про це Шуфрич заявив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"В разі незадоволення нашої скарги це відкриє шлях до можливої інавгурації опонента Віктора Федоровича. Якщо ні, то ми постанемо на порозі нових виборів – радше за все, через 3-4 місяці. Переконаний, що кандидати у такому випадку будуть тими ж самими", - сказав він.

"У цьому зв'язку я не можу не згадати приклад Абхазії, де вибори були визнані недійсними з огляду на те, що неможливо було встановити реальне волевиявлення громадян, і де потім на вибори пішли разом два конкуренти: один як президент, другий – як віце-президент", - додав Шуфрич.

Він також додав, що згідно з Конституцією такої можливості немає, але якби виборча кампанія провадилась через декілька місяців, він як народний депутат, пропонував би наперед домовитись, що незалежно від того хто буде переможцем, той хто посяде друге місце отримає посаду прем'єр-міністра.

Шуфрич також заявив, що якщо буде визнано вибори легітимними "наступного ж дня після оголошення рішення суду будь-яка сторона може почати новий процес протистояння з новою владою".

"Я не виключаю, що ми приєднаємося до акцій протесту, які вже відбуваються в окремих регіонах України. Якщо сьогодні ми до них не маємо прямого відношення, то я не виключаю, що ми і організаційно приєднаємося до їхнього проведення і будемо посилювати ті акції. Але я собі особисто це дозволю зробити, якщо Верховний суд скаже, що вибори пройшли - за цих умов! – чесно", - сказав Шуфрич.

Шуфрич також припустив, що поки судовий процес стримує багато емоцій.

"У людей є надія, що справедливість відновиться. Якщо ж цього не відбудеться, то я боюся, що стихійні настрої зростатимуть – а хочу звернути вашу увагу, що зараз йдеться в першу чергу про стихію", - сказав він.

Шуфрич нагадав, що "лише зараз приєдналася до акції протестів партія ПСПУ, у Донецьку свою позицію висловила міська організація партії Регіонів, але низка партій на рівні країни, центральні органи партії нічого поки що не сказали".

"А от коли визначаться вони, то тоді, думаю, можуть початися дуже серйозні акції протесту, наслідки яких ніхто сьогодні не може передбачити", - заявив Шуфрич.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування