Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під прикриттям Тимошенко Майдан буде чекати на інавгурацію Ющенка?

Понеділок, 17 січня 2005, 15:27
Мешканці наметового містечка на Хрещатику відмовилися підкоритися розпорядженню Віктора Ющенка згорнути свій табір у центрі Києва до 18 січня.

До ранку в понеділок прибрані всього три намети, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Близько 1500 "революціонерів" хочуть дочекатися інавгурації нового президента. На їхню думку, питання про знесення наметів пов'язане зараз із розподілом постів у новому уряді.

Як вважає начальник охорони прес-центру містечка Володимир Трубийчук, "деяким особам з оточення Ющенка невигідно мати в центрі міста радикальних активістів".

Тим часом один з наближених до нового президента Роман Безсмертний заявив напередодні: "Навіть якщо хтось із політиків захоче використати Майдан у власних цілях - Майдан цього не сприйме".

Це було звернено до прихильників Юлії Тимошенко, які створили в наметовому містечку свою організацію "Захисники Батьківщини", а сама Тимошенко не поставила свій підпис під розпорядженням Ющенка про знесення містечка на відміну від 10 інших "вождів революції".

У минулу суботу Тимошенко заявила, що "люди самі повинні вирішити, коли їм іти з Майдану. Коли ми почнемо писати їм резолюції, ми тим самим почнемо вбивати їхню віру".

"Це було сприйнято в Києві як свідчення того, що вона бере містечко під свою опіку й буде його захищати", - зазначає агентство.

В той же час Громадянська компанія "Пора" запропонувала меру Києва Олександру Омельченку доручити її активістам "стати громадською силою, яка би знайшла засоби переконати людей, які живуть у наметах на вулиці Хрещатик у тому, що місія, яка покладалась на наметове містечко, вичерпалась".

"Пора" має успішний досвід переконання багатьох політичних діячів України, навіть найзатятіших, у тому, що думка та свобода народу є єдиною рушійною силою для політиків та громадських діячів", - йдеться у відкритому листі активістів руху до Омельченка.

"Ми маємо у своєму арсеналі усі необхідні засоби для того, щоби наше переконування стало дієвим та ефективним", - йдеться у документі.

"Пора" пояснює своє звернення тим, що відчуває моральну відповідальність за наметове містечко, "яке "Пора" створила на Хрещатику на самому початку помаранчевої революції".

Читайте также:

Останні обличчя наметового містечка

Безсмертний просить не використововувати Майдан

Тимошенко критикує Ющенка за Майдан. І думає, що Суркіс займеться малим бізнесом

Майдан згортають, він чекає інавгурації, а МЗС вибачається

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування