Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче, щоб народ вибирав самого прем'єра

Понеділок, 17 січня 2005, 16:44
Юлія Тимошенко не піде в опозицію до президента Ющенко, якщо їй не дадуть посаду прем'єр-міністра.

Про це вона сказала в інтерв'ю польському виданню Tygodnik Powszechny.

"Я більше не хочу бути в опозиції! Я була в опозиції багато років. Хочу підкреслити, що це була опозиція не конкретним людям або урядам, а опозиція системі. Це був і мій опір політиці, яку можна назвати кримінальним, корумпованим і недемократичним хаосом, що панує в нашій країні", - сказала Тимошенко.

"Якщо ви маєте на увазі ті функції, які я або люди з мого оточення будуть виконувати в новому уряді, то це не та причина, по якій варто було б тепер переходити в опозицію", - додала вона.

За словами Тимошенко, вона не піде в опозицію лише через те, що комусь не дістанеться портфель. "Це суперечило б моїй моралі й відношенню до справи, за яке ми боролися", - сказала вона.

"Є тільки одна причина, через яку я могла б виступити проти нової влади: якщо, не дай боже, вона зробить те ж, - нехай у найменшому масштабі - що дозволяла собі влада, скинута Революцією", - сказала Тимошенко, додавши, що сподівається, що цього ніколи не трапиться.

Говорячи про можливу присутність в уряді Олександра Мороза Тимошенко сказала, що йому важко буде там працювати.

"У першому турі президентських виборів Мороз був одним з багатьох конкурентів Ющенка, але потім він підтримав Революцію. Однак ідейно Мороз дуже від нас відрізняється. І хоча б із цієї причини йому було б важко бути прем'єром у створюваному нами уряді", - сказала вона.

Однак, за її словами, він може брати участь у наведенні порядку в країні в таких галузях, як соціальна, фінансова, економічна.

Тимошенко також розповіла, що виступала за рішення, при якому Ющенко "перетягнув би на свою сторону ключові фігури із протилежного табору для того, щоб більше не тероризувати Україну й не принижувати людей всією цією ситуацією".

"Вимушених компромісів шукати не потрібно. Вибори виграла нова політична сила, і нова влада в тих регіонах повинна мати своїх людей. Не можна призначати старих чиновників на нові пости, тим більше керывны", - сказала Тимошенко.

При цьому вона відзначила, що менш важливих чиновників "потрібно буде залишити, оскільки найчастіше це професіонали, і вони будуть працювати на новий уряд".

Тимошенко також висловила думку, що для контролю народу за владою, народ повинен сам вибирати прем'єра.

"Країною повинен керувати прем'єр. Суспільство, голосуючи за яку-небудь партію, має знати її кандидата в прем'єри. Кандидатура на цю посаду не повинна визначатися пізніше, у кулуарах. Потім, саме прем'єр повинен призначати уряд, а парламент здійснювати стосовно нього функцію контролю", - розповіла Тимошенко свою ідею.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування