Шуфрич розказав, що Ющенко діяв як Біле братство, а у Луценка були воєнізовані дружини

Понеділок, 17 січня 2005, 23:00
Верховний суд заслухав сторону Януковича і оголосив перерву у засіданні до 10 години середи.

Пояснення тривало 1,5 години.

Виступаючи першим, представник Януковича Михайло Добкін наголосив на неможливості встановлення реального волевиявлення через те, що було порушено право мільйонів громадян на волевиявлення.

Про це ж говорив представник СДПУ(о) Володимир Заєць.

Представниця Януковича Світлана Шапіро заявила про маніпуляції сервером ЦВК, мотивуючи, що спочатку там була явка 27 мільйонів, о 21 годині 26 грудня – 30 511 тисяч, а 11 січня було оголошено про участь 29 мільйонів.

За її словами, у команди Януковича є документи, що підтверджують маніпулювання сервером і долучила експертний висновок інституту.

А представник Януковича Вернидубов розповів про порушення на виборах у Севастополі.

Зокрема, він згадав про інформаційні атаки опонентів у ЗМІ, наприклад, заявами про недопущення представників Ющенка на роботу на дільниці, пропозиції ставити за одного кандидата плюс, а за іншого мінус, зумисне непроставлення членами ЦВК від Ющенка підписів на бюлетенях, "нагнітання істерії в місті".

Представник Януковича Шуфрич поскаржився на використання "5-го каналу" як постійного рупора революції та використання нейролінгвістичного програмування та сучасних психологічних технік під час революції.

Він згадав про перехід місцевої влади на бік Ющенка, а також розповів про існування воєнізованих угруповань, утворених депутатами Третьяковим і Луценком.

"Чинився тиск на всі органи влади і представників України за кордоном", - сказав Шуфрич, нагадавши про пікетування АП, парламенту та Кабміну, а також захоплення будівель у Києві.

За словами Шуфрича, прихильники Ющенка були введені в транс за зразками Білого Братства і посольства Божого.

"Голосуй не голосуй, все одно одержиш Ющенка", - коротко висловив свою думку Шуфрич.

За його словами, "діяла цілісна система з 5 по 26 грудня на користь Ющенка, яка мала свою координацію і структуру, яка фінансувалася не за рахунок виборчого фонду, і Ющенко про це знав".

Перед цим в коментарі журналістам представник Януковича Нестор Шуфрич висловив невдоволення обмеженням часу виступу представників.

На думку Шуфрича, "фактично зараз вже ні в кого не викликає сумнівів, яке буде рішеня суду".

Шуфрич вважає, що суд обмеживши пояснення сторін 1,5 годинами, "позбавив представників Януковича права виступити і довести свою правоту".

"Зараз стає зрозумілим переконання певних політиків, щодо дати завершення процесу і проведення інавгурації", - заявив Шуфрич. Він наголосив, що "обурення і наслідки такого рішення передбачити неможливо".

Разом з тим, за словами представника Януковича, їхня сторона не може діяти інакше, ніж згідно з рішенням суду.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування