Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд слухає скаргу Януковича по суті. Шуфрич отримав "зауваження за непідкоряння"

Вівторок, 18 січня 2005, 09:14
Верховний суд приступив до розгляду заяви Януковича по суті, почавши із зачитування скарги кандидата в президенти від влади.

Заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук заявила, що ЦВК "не визнає як вимоги скарги, так і уточнення". Вона звернула увагу, що рішення Верховного суду "не може бути невідомими обставинами для скаржника і їх не можна заявляти для уточнення вимог".

До цього представник Януковича Нестор Шуфрич намагався оголосити заяву його сторони про уточнення вимог. Головуючий на суді кілька разів роздратовано намагався нагадати, що заяви можуть бути висловлені пізніше, після оголошення самої скарги.

Шуфрич наполягав, за що головуючий був "змушений", як він сказав, оголосити йому "зауваження за непідкоряння". У відповідь на роздратовані вигуки прихильників Януковича, головуючий заявив, що "ніхто нікого ні в чому не ущімлює і не ігнорує".

Коментуючи уточнення скарги представників Януковича, представник Ющенка Микола Катерничук заявив, що "суть їх змін стосується тільки одного – ще раз поставити перед судом питання, які суд розглядав 14 січня 2005 року".

"Команді Януковича потрібен більше піар зараз, вони працюють більше не на аргументацію, а на телекамери, які стоять у залі суду", - сказав Катеринчук.

В той же час, представник Януковича Тарас Чорновіл вважає уточнення заявника необхідними. А представник Януковича Нестор Шуфрич зауважив, що він би "на місті опонентів надав максимальну можливість для аргументації" протилежній стороні.

"Якщо вони впевнені, що вони все робили правильно, вони виграють. Якщо ж ні, вони будуть намагатися всіляко нас обмежувати. Що вони і роблять", - сказав Шуфрич, додавши, що Верховний суд їм в цьому, на жаль, допомагає.

До цього в ході судового засідання в понеділок, 17 січня, Суд заслухав близько 15 клопотань із боку представників Януковича.

Зокрема, представники Януковича двічі заявляли вiдвiд судді Лiлiї Григор'євої та двічі подавали клопотання про залучення до участі в засіданні лідера ПСПУ Наталії Вітренко: у перший раз - як зацiкавленої особи, вдруге - як свідка.

Сторона Януковича заявляла вiдвiд всій судовій палаті з цивільних справ, а також просила Верховний Суд передати скаргу для розгляду у Вищий Адміністративний суд.

Після відмови в передачі скарги представники Януковича просили Верховний суд звернутися в Конституційний Суд за роз'ясненням пiдвiдомостi скарги їх кандидата в президенти.

З усіх клопотань, заявлених представниками Януковича 17 січня, Верховний суд задовольнив тільки одне - заслухати як свідків у справі членів ЦВК Юрія Донченка й Броніслава Райковського.

Представники Ющенка розцінюють таку кількість клопотань з боку опонентів спробою затягнути час, оскільки для прийняття рішень по клопотанням Суду доводилося часто віддалятися в дорадчу кімнату.

"Українська правда", Українські новини

Читайте також:

Стьоб за державні гроші

Шуфрич каже, що Верховний суд на нього тисне

Підстав для перемоги Януковича в суді немає. Вітренко виставили в коридор

Чорновіл каже, що Верховний Суд сам затягує справу

Януковичці організували виставу на 35 сторінках

Дружина Литвина потрапила до скарги Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...