Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не хоче, щоб на нього повішали всі гріхи, а потім звільнили

Вівторок, 18 січня 2005, 10:46
Лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявляє, що готовий працювати прем'єр-міністром у новому уряді.

Про це сказав Кінах на телеканалі "Тоніс" у понеділок 17 січня ввечері.

При цьому він уважає, що новий Кабінет Міністрів повинен бути сформований із професіоналів, незалежно від політичних поглядів.

"Я готовий працювати прем'єр-міністром України, але я готовий працювати тільки в команді, яка формується за критеріями професіоналізму, (має бути) високоморальна планка, і люди повинні працювати, які мають такі якості, незалежно від їх політичних поглядів", - сказав Кінах.

Кінах не згодний з думкою деяких політиків й експертів, що прем'єр буде призначений тимчасово, для подолання негативних економічних наслідків президентської кампанії.

"Ні, такого відчуття (що прем'єр перехідний, тимчасовий) не має бути... Прем'єр-міністр, уряд повинні працювати, вирішуючи й поточні питання на основі ефективності й професійного ставлення й працювати вже мінімум на середньострокову перспективу", - уважає він.

Водночас Кінах зазначив, що новому прем'єрові дістанеться складна спадщина, оскільки економіка за 2004 рік розбалансована, у зв'язку з тим, що попередній уряд, який очолював кандидат у президенти Віктор Янукович, прийняв багато популістських рішень, інфляція за 2004 рік становила більш як 12%, індекс цін на промислову продукцію більш як - 24%, дефіцит Пенсійного фонду становить 12 млрд. гривень.

Кінах сказав, що у разі роботи в новому уряді має намір реалізовувати високі соціальні зобов'язання, дані під час виборчої кампанії, у першу чергу шляхом створення умов для роботи промисловості й підприємництва, більш досконалої податкової політики, створення рівних умов для бізнесу.

Кінах назвав свою роботу прем'єром у 2001-2002 роках позитивним досвідом.

Кінах також сказав, що якщо не буде призначений прем'єром, це не стане приводом для його переходу в опозицію до нової влади.

Він додав, що піде в опозицію тільки у разі, якщо новою владою будуть прийматися рішення або чинитися дії, які будуть суперечити довірі людей.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування